Β’ Φθιώτιδας: Ευτυχώς που υπήρχε γιατρός στο γήπεδο


Είναι από τις στιγμές που εύχονται όλοι όσοι έχουν ενασχόληση με τον αθλητισμό, να μην έχουν συμβεί και να είναι αχρείαστη η παρουσία γιατρού μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Να όμως που πολλές φορές η παρουσία γιατρού είναι χρήσιμη και με τα κατάλληλα εφόδια και γνώσεις, η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση αποτρέπει τα χειρότερα.

Αυτό ακριβώς συνέβη σήμερα στο γηπέδου του Σταυρού, στην αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός Λαμίας-Δίβρη, όταν κατά τη διεκδίκηση της μπάλας δύο αντίπαλων ποδοσφαιριστών, ο ένας εξ αυτών έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας.

Άμεσα ο διαιτητής του αγώνα κάλεσε τη γιατρό, η οποία αμέσως κατάλαβε τον τραυματισμό και είπε να καλέσουν ασθενοφόρο.

Μάλιστα ήταν κατηγορηματική στο να μη μεταφερθεί ο ασθενής με ιδιωτικό αυτοκίνητο και να μην μετακινηθεί από τη θέση που βρίσκονταν πριν έρθουν οι τραυματιοφορείς.

Συγκεκριμένα, η νοσηλεύτρια που εκτελούσε καθήκοντα γιατρού αγώνα, κυρία Νόνη Καραδήμου, εκτίμησε πως οι δυνατοί πόνοι, το ελαφρύ πρήξιμο και το αιμάτωμα (μελανιά) στα πλευρά του ποδοσφαιριστή της Δίβρης Ανδρέα Κάλλου, χρίζει άμεσης διακομιδής στο Νοσοκομείο Λαμίας, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στην αναμονή για το ασθενοφόρο, η γιατρός παρείχε τις πρώτες βοήθειες, τύλιξε με την ισοθερμική κουβέρτα τον ποδοσφαιριστή και του μιλούσε συνεχώς για να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Παράλληλα άφησε τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά και τους οικείους του ποδοσφαιριστή, να βρίσκονται στο πλευρό του και να συνομιλούν μαζί του.

Με την προσέλευση του ασθενοφόρου, μαζί με τους τραυματιοφορείς, έδωσε τις εντολές και έγινε η διακομιδή και η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στη συγκεκριμένη γιατρό, για το χειρισμό της κατάστασης.

Όσον αφορά το ρεπορτάζ από το Νοσοκομείο Λαμίας, οι συνάδελφοι της κας Καραδήμου, έπλεξαν το εγκώμιο για τη γρήγορη διάγνωση και προχώρησαν στην λεπτομερή εξέταση του ποδοσφαιριστή, όπου η ακτινογραφία έδειξε θλάση (φλεγμονή) των πλευρών με αιμάτωμα, ενώ δεν υπάρχουν φόβοι για κάταγμα.

Έτσι ο ποδοσφαιριστής της Δίβρης Ανδρέας Κάλλος, απέφυγε τα χειρότερα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανέλθει στους κανονικούς του ρυθμούς.

 

 

 

Ηλίας Ζαχάρης

Γεννήθηκε στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, ακούγοντας τα "ιερά τέρατα" να βρυχώνται στα χώματα για το Rally Acropolis. Μεγάλωσε με τον Βασίλη Γεωργίου και τις απίθανες περιγραφές του, όπου και τον μιμούνταν, πως να μη γίνει σπίκερ... Στην εφηβεία του στα '80s υπήρξε ραδιοπειρατής και το πρώτο του άρθρο το έγραψε στην αθλητική εφημερίδα "Πρωινά Νέα" του συγκροτήματος Παπαλέξη. Σπούδασε δημοσιογραφία και τη δεκαετία του '90, συνεργάστηκε με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαμίας(Πολύχρωμα FM), την εφημερίδα Φθιωτική Ενημέρωση, το Mtv Λαμίας και το Star Κεντρικής Ελλάδας. Υπήρξε συνεργάτης των εφημερίδων, Φίλαθλος, Αθλητική Ηχώ, Σπορ του Βορρά και ExtraSport FM 103. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά, P.L.US, 37.2, Face. Το 2010, ίδρυσε την ιστοσελίδα calciobambini.gr, με εξειδίκευση στο Παιδικό Ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες, acadimies.gr, football-academies.gr, sports-academies.gr, talentabout, youngtalents.gr, ourboys.gr. Υπήρξε πρωτεργάτης της ιστοσελίδας scouter.gr. Δημιούργησε για το τοπικό ποδόσφαιρο τις ιστοσελίδες, lamiampala.gr, calciolamia,gr και messazzero.gr. Τον ακούτε στον Μελωδία 88(Λαμία), συνεργάζεται με τους Libero FM 107.4(Θεσσαλονίκη) και Athletic Radio 104.2(Ηράκλειο Κρήτης). Από τις αρχές του 2017 γράφει στο speaker.gr.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App