Οι πρώτοι διεθνείς αγώνες το Κέντρο Ιστιοπλοΐας


Τον παρθενικό του αγώνα ετοιμάζεται να διοργανώσει το Internasional Sailing Center (Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας). Το ζήτησαν οι ξένοι αθλητές της κατηγορίας ΦΙΝΝ που προπονούνται στην Ελλάδα και η διοίκηση της Ε.Ι.Ο το δέχθηκε με χαρά. Διοργανωτής όμιλος θα είναι ο Ολυμπιακός.

Η 1st International Sailing Center Regatta θα διεξαχθεί από αύριο Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη και θα τρέξουν το λιγότερο 13 σκάφη. Τα 10 είναι από το εξωτερικό. Πρόκειται για 4 από την Πολωνία, δύο από την Κροατία κι από ένα σκάφος της Κύπρου, της Τουρκίας, της Τσεχίας και του Καναδά.

Θα αγωνιστούν επίσης οι Ι. Μιτάκης και Α. Τσότρας που στελεχώνουν την εθνική ομάδα, συν τον έμπειρο Π. Δαβουρλή.

Εκτός από τους Φιννίστες στο Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοϊας προπονούνται αυτές τις μέρες σκάφη 470 από την Ελβετία και 420 από την Μαλαισία.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΚΑΡΛΟΣ ΚΟΥΡΕΤ

Μετά τον διάσημο Λοράν Λεμιέ, άλλος ένας μεγάλος ιστιοπλόος με σπουδαία καριέρα στα ΦΙΝΝ βρίσκεται στη χώρα μας. Πρόκειται για τον Κροάτη Κάρλο Κούρετ με 4 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχει έρθει στην Αθήνα με την ιδιότητα του προπονητή της κροατικής ομάδας, αλλά παράλληλα θέλει να δείξει στους αθλητές νέα μοντέλα πανιών. Ο Κούρετ είναι ο άνθρωπος που σετάρει τα πανιά στα σκάφη που τρέχουν στο America’s Cup!

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Οι πρώτες δύο ιστιοδρομίες έγιναν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας της κατηγορίας Λέιζερ Ράντιαλ που διοργανώνει στο νησί Σάνια της Κίνας η world sailing.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου τερμάτισε 17 και 13 αντίστοιχα και με 30 βαθμούς είναι 13ος σε σύνολο 51 σκαφών.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App