F.L-Θ. Κλειτσάκης: Στέγαστρο στο ΔΑΚ, ταρτάν στην Καμαρίτσα


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Λαμία FM1, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Λαμίας σε θέματα αθλητισμού Θανάσης Κλειτσάκης, τόνισε πως τα έργα στο ΔΑΚ Λαμίας θα είναι έτοιμα μέσα στο χρονοδιάγραμμα και πως για πρώτη φορά η Φθιώτιδα έχει ταρτάν.
Ήδη τα έργα άρχισαν, είμαστε μέσα στις προθεσμίες, μας επισκέφθηκε η επιτροπή από τη Σούπερ Λίγκα, ήταν συνεργάσιμοι και προχωράμε.
Παράλληλα με τα έργα στο ΔΑΚ, γίνονται τα έργα στην Καμαρίτσα, ώστε να απελευθερωθεί το ΔΑΚ και να γίνει όπως ακριβώς πρέπει.
Διαβάστε τι είπε:

Για τον προυπολογισμό των έργων
Μιλάμε για 500 χιλιάδες μέχρι τώρα, που έχουν προϋπολογιστεί και ξοδεύονται.

Για τα δημοσιογραφικά
Έκαναν επίσκεψη στο χώρο του γηπέδου στις κερκίδες, στα δημοσιογραφικά, τα οποία δημοσιογραφικά θέλουν κάποιο συμμόρφωμα, όχι βέβαια κάτι τρομακτικό, ειδικά στο πλάτος, γιατί όπως ειπώθηκε από τη Νόβα ειδικά θα έχουμε μια κεντρική κάμερα η οποία θα παίρνει πλάνα στο κέντρο και κάμερες στα πλαϊνά για τα οφ σάιντ.
Κάποια μετατροπή θα κάνουμε λοιπόν στα δημοσιογραφικά, για τις κάμερες της Νόβα και τα τοπικά μέσα και άλλα, στα μπουθ(τα δωματιάκια για να καταλάβει ο κόσμος) όπου θα κάθονται οι δημοσιογράφοι.

Για τα αποδυτήρια
Κάναμε έλεγχο στα αποδυτήρια και πρέπει να ξέρουν όλοι ότι θα γίνουν μετατροπές γιατί οι προδιαγραφές της Σούπερ Λίγκ απαιτεί τετραγωνικά καθορισμένα, για τα αποδυτήρια της γηπεδούχου ομάδας, των φιλοξενουμένων, των διαιτητών, για ντόπιγκ κοντρόλ, για αίθουσα Συνέντευξης Τύπου με συγκεκριμένα καθίσματα.
Όλα αυτά έχουν γίνει μελέτη από το Δήμο Λαμίας και θα προχωρήσουν άμεσα, μιας και ο Δήμος με τις υπηρεσίες και το προσωπικό που έχει, θα προχωρήσουν άμεσα και δεν είναι δύσκολο να γίνουν.
Κάτι διαιρέσεις θα γκρεμιστούν, θα γίνουν κάτι καινούργια, το κυλικείο θα φύγει από εκεί με βάση τον σχεδιασμό για να γίνει επέκταση των αποδυτηρίων, είναι πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν.
Περπατήσαμε στην καταπακτή από τα αποδυτήρια που βγαίνει στο γήπεδο και έχει το κατάλληλο πλάτος, οπότε δεν θα χρειαστεί κάτι, είναι κατάλληλη για να μπαίνουν και να βγαίνουν με ασφάλεια οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο.
Είναι κατάλληλη στο πλάτος, δεν είναι στενή για να τη βγάλουν ακατάλληλη.


Για τις θύρες του γηπέδου-τουρνικέ
Η είσοδος που είναι προς το Δημαρχείο, θα είναι είσοδος για τις αποστολές των ομάδων.
Μάλιστα ίσως χρειαστεί να βάλουμε, από την είσοδο στα σκαλοπάτια μέχρι επάνω, κάποια φυσούνα, κάποια φυσαρμόνικα όπως τη λένε για να προστατεύονται οι αποστολές, οι παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές των ομάδων που θα εισέρχονται και θα εξέρχονται στα αποδυτήρια.

Οι φίλαθλοι θα εισέρχονται στο γήπεδο από την κεντρική πύλη και τη θύρα 3 από εκεί που μπαίνουν τα αυτοκίνητα.
Εκεί θα μπούνε τουρνικέ, είναι απαραίτητα, όπως επίσης τουρνικέ θα μπούνε και στην είσοδο από το Κολυμβητήριο, που οδηγεί στο πέταλο και τη λέγαμε κερκίδα των φιλοξενουμένων.
Και θα χρειαστεί να ανοίξουμε ακόμη μια είσοδο, στο γήπεδο μπάσκετ πίσω από τους επίσημους, στην οποία δεν θα μπούνε τουρνικέ, μιας και θα μπαίνουν οι VIP, τα διαρκείας τα μεγάλα.

Οι θύρες αρκούνε για την είσοδο και έξοδο των φιλάθλων, νομίζω το ίδο πράγμα είναι και τώρα, όπως και φέτος ήταν σε κάθε αγώνα 4 και 5 χιλιάδες κόσμος.
Κοιτάξτε, το γήπεδο είναι παλιό, οι είσοδοι είναι αυτοίπου είναι, είπαμε αν κλείσει η είσοδος από το Δημαρχείο, θα ανοίξει πιο πάνω για τα διαρκείας, κατά τα άλλα είναι το ίδιο.
Υπάρχει σχέδιο για τους φιλάθλους, είναι και θέμα ασφάλειας, θα έχουμε συνεργασία με αστυνομία με την ασφάλεια του γηπέδου, είναι και θέμα της ΠΑΕ βέβαια.
Εμείς σαν Δήμος, θα προσφέρουμε τα πάντα για να γίνει στο γήπεδο το καλύτερο δυνατό.
Το κλιμάκιο ήταν συνεργάσιμο με τις επαφές που είχαμε χθες και νομίζω θα πάμε καλά, δε νομίζω πως θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Για το στέγαστρο
Μια επιφύλαξη κρατάω για το στέγαστρο, το πότε θα τελειώσει.
Περιμένουμε αυτή τη στιγμή να έρθουν οι σιδεροδοκοί από την Ιταλία, όπου έχουν παραγγελθεί από τον εργολάβο.
Οι βάσεις έχουν γίνει πίσω, τα μπετά και περιμένουμε τους δοκούς, όπου θα στηριχθεί πάνω το στέγαστρο.
Είναι ζήτημα μιας εβδομάδας, δέκα ημέρες για να συναρμολογηθούν.
Δεν λέω πως θα χάσουμε αγωνιστικές.
Έχουμε δώσει παράταση στον εργολάβο για το στέγαστρο μέχρι 20 Ιουνίου, από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Εάν δεν τα έχει όλα έτοιμα, θα ζητήσει νέα απράταση η οποία δεν μπορεί να πάρει πάνω από ένα μήνα, μέχρι τέλους Ιουλίου.
Εκεί κάπου εγώ το βλέπω.
Και η επιτροπή καταλαβαίνει, δεν είναι εξωγήινοι, καταλαβαίνουν.
Η ομάδα είναι πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα, το γήπεδο θέλει βελτιώσεις, έχουμε σκύψει όλοι πάνω στο πρόβλημα του γηπέδου και εμείς σαν Δήμος και η ΠΑΕ.
Υπάρχουν διαδικασίες χρονοβόρες για το Δήμο και αν δεν μπορούμε, μπορεί η ΠΑΕ που έχει κάποιο πιο ευέλικτο τρόπο για να προχωρήσει τα έργα και ανταποδοτικά ο Δήμος με την ΠΑΕ θα τα βρούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να διαφωνήσουμε.
Το κλίμα είναι καλό.
Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος, είμαστε όλοι εδώ για να μπορέσουμε να τα λύσουμε όλα, να κάνουμε πράγματα.

Για τον Μπάμπη Τεννέ
Θα σταθώ και στη δήλωση του κυρίου Τεννέ, μου έκανε εντύπωση και θαύμασα την αξιοπρέπεια που στάθηκε στην ΕΡΤ στην αθλητική εκπομπή.
Ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν κατασταλαγμένος, ώριμος και ήξερε τι έλεγε.
Όσον αφορά το πρόβλημα που είχε η Λαμία φέτος όλη τη χρονιά, από όλους, ειδικά την αντιμετώπιση από τα μέσα ενημέρωσης, εν τούτοις τα είπε όλα όπως έπρεπε να τα πει και του αξίζουν συγχαρητήρια.
Είναι σοβαρός και προπονητής και άνθρωπος. Είναι επαγγελματίας.

Ταρτάν στην Καμαρίτσα
Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι από αύριο επιτέλους η Φθιώτιδας αποκτάει ταρτάν σε στίβο.
Από αύριο στην Καμαρίτσα θα αρχίσει να στρώνεται το ταρτάν.
Το οποίο ήταν αίτημα δεκαετιών από τους ανθρώπους του στίβου, ένα δίκαιο αίτημα, γιατί μέχρι τώρα όλοι προπονούνταν σε χώμα και από αύριο αρχίζει και στρώνεται το ταρτάν.
Μέχρι τέλους Ιουνίου θα είναι έτοιμο, για να μπορούν οι αθλητές και οι προπονητές να αθλούνται και θα γίνουν και κάποιες βελτιώσεις όσον αφορά τα αποδυτήρια, στην αρχή με κοντέινερ και τον φωτισμό.
Για να μπορεί σιγά-σιγά να απελευθερωθεί το ΔΑΚ, γιατί αν κάποια στιγμή θα χρειαστεί να γίνει μια πρόσθετη κερκίδα, που θα γίνει, δεν υπάρχει άλλος χώρος πλην από την κεντρική είσοδο.
Οπότε κάποια στιγμή, πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι με το ταρτάν που θα γίνει στην Καμαρίτσα και οι αθλητές θα προπονούνται καλύτερα σε στίβο κατάλληλο και πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν όλοι πως το ΔΑΚ πρεπεί να συμμορφωθεί.
Γιατί έχουμε ομάδα πλέον στη Σούπερ Λίγκ.
Πρέπει να δείξουν κατανόηση όλοι.

Ηλίας Ζαχάρης

Γεννήθηκε στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, ακούγοντας τα "ιερά τέρατα" να βρυχώνται στα χώματα για το Rally Acropolis. Μεγάλωσε με τον Βασίλη Γεωργίου και τις απίθανες περιγραφές του, όπου και τον μιμούνταν, πως να μη γίνει σπίκερ... Στην εφηβεία του στα '80s υπήρξε ραδιοπειρατής και το πρώτο του άρθρο το έγραψε στην αθλητική εφημερίδα "Πρωινά Νέα" του συγκροτήματος Παπαλέξη. Σπούδασε δημοσιογραφία και τη δεκαετία του '90, συνεργάστηκε με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαμίας(Πολύχρωμα FM), την εφημερίδα Φθιωτική Ενημέρωση, το Mtv Λαμίας και το Star Κεντρικής Ελλάδας. Υπήρξε συνεργάτης των εφημερίδων, Φίλαθλος, Αθλητική Ηχώ, Σπορ του Βορρά και ExtraSport FM 103. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά, P.L.US, 37.2, Face. Το 2010, ίδρυσε την ιστοσελίδα calciobambini.gr, με εξειδίκευση στο Παιδικό Ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες, acadimies.gr, football-academies.gr, sports-academies.gr, talentabout, youngtalents.gr, ourboys.gr. Υπήρξε πρωτεργάτης της ιστοσελίδας scouter.gr. Δημιούργησε για το τοπικό ποδόσφαιρο τις ιστοσελίδες, lamiampala.gr, calciolamia,gr και messazzero.gr. Τον ακούτε στον Μελωδία 88(Λαμία), συνεργάζεται με τους Libero FM 107.4(Θεσσαλονίκη) και Athletic Radio 104.2(Ηράκλειο Κρήτης). Από τις αρχές του 2017 γράφει στο speaker.gr.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App