Υπογράφηκε η σύμβαση για το Κολυμβητήριο Λαμίας


Υπογράφηκε σήμερα το πρωί, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Λαμίας, για την κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου Λαμίας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εξασφάλισε τους οικονομικούς πόρους των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ και ανέθεσε στο Δήμο Λαμίας την κατασκευή, μιας και οι μελέτες ήταν ήδη έτοιμες και εκκρεμούσε η χρηματοδότηση.

Αναλυτικά οι αναρτήσεις

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Επιτέλους, κλειστό κολυμβητήριο στην Λαμία
Το τέλος των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων που άκουγαν εδώ και χρόνια οι δημότες της Λαμίας, σήμανε η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων για την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου.
Το έργο έφτασε στο στάδιο της προγραμματικής σύμβασης, καθώς η Περιφέρεια κατάφερε να εξασφαλίσει τα 9,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την υλοποίησή του.
Με την υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, το έργο ανατίθεται στον Δήμο Λαμιέων για την κατασκευή των σύγχρονων εγκαταστάσεων σε έκταση 21.000 τ.μ. στις οποίες θα φιλοξενηθούν δραστηριότητες της ερασιτεχνικής και της επαγγελματικής κολύμβησης.

«Αυτό το έργο άγγιξε τα όρια του αστικού μύθου» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κώστας Μπακογιάννης, εξηγώντας ότι όλοι άκουγαν για την δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου, αλλά κανείς δεν το έβλεπε.
Στο εξής, ο Δήμος της Λαμίας αναλαμβάνει πλήρως την διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών για την κατασκευή, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Πρόκειται για ένα έργο που πήρε πολεοδομική άδεια από το 2007 και μέχρι σήμερα βρισκόταν στην… θεμελίωσή του, στερώντας το δικαίωμα από την Λαμία να μπει στον χάρτη της επαγγελματικής κολύμβησης και να φιλοξενεί διοργανώσεις με όφελος για τον τοπικό αθλητισμό και την τοπική οικονομία.

«Είναι άδικο, μία πόλη όπως η Λαμία, να βρίσκεται έξω από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Με αυτή τη χρηματοδότηση αλλάζουμε τη ροή των πραγμάτων.
Κλείνουμε τους λογαριασμούς και με τα έργα του παρελθόντος. Αναθέτουμε στον Δήμο της Λαμίας την κατασκευή του για να κλείσουμε έναν κύκλο εξαγγελιών και να πάμε σε κάτι νέο.
Σε έργα όπως αυτό, από το οποίο έχουν κέρδος όλοι. Οι νέοι μας, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η οικονομία μας».
Τόνισε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Κώστας Μπακογιάννης

«Μέχρι σήμερα κυκλοφορούσε ως φήμη. Πήρε πολεοδομική άδεια το 2007 και από τότε… θεμελιώνεται. Τέλος στις φήμες, αρχή στο έργο του κλειστού κολυμβητηρίου της Λαμίας. Εξασφαλίσαμε 9,5 εκατ ευρώ και αναθέσαμε στον Δήμο της Λαμίας την κατασκευή του.
Μόνο χαρά και δικαίωση που θα κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο μιας ολόκληρης κοινωνίας».

 

 


Δήμος Λαμίας

Η μελέτη από τους Μηχανικούς του Δήμου Λαμιέων έχει από σήμερα και τη χρηματοδότηση για να περάσει στη φάση της κατασκευής και το Κλειστό Κολυμβητήριο Λαμίας να γίνει πραγματικότητα!
Υπογράφηκε σήμερα η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Λαμιέων και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έργο που θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τον αθλητισμό στο Δήμο μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Νίκος Σταυρογιάννης

Εικόνες όπως αυτή από ένα κολυμβητήριο-φάντασμα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.
Με υπογεγραμμένη, πλέον, την Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με οδηγό μας τη μελέτη που συνέταξαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων, προχωράμε άμεσα στην έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου Λαμίας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Μετά το ταρτάν στην «Καμαρίτσα» και ο υγρός στίβος παίρνει επιτέλους τη θέση που του αξίζει στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία.

 

Ηλίας Ζαχάρης

Γεννήθηκε στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, ακούγοντας τα "ιερά τέρατα" να βρυχώνται στα χώματα για το Rally Acropolis. Μεγάλωσε με τον Βασίλη Γεωργίου και τις απίθανες περιγραφές του, όπου και τον μιμούνταν, πως να μη γίνει σπίκερ... Στην εφηβεία του στα '80s υπήρξε ραδιοπειρατής και το πρώτο του άρθρο το έγραψε στην αθλητική εφημερίδα "Πρωινά Νέα" του συγκροτήματος Παπαλέξη. Σπούδασε δημοσιογραφία και τη δεκαετία του '90, συνεργάστηκε με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαμίας(Πολύχρωμα FM), την εφημερίδα Φθιωτική Ενημέρωση, το Mtv Λαμίας και το Star Κεντρικής Ελλάδας. Υπήρξε συνεργάτης των εφημερίδων, Φίλαθλος, Αθλητική Ηχώ, Σπορ του Βορρά και ExtraSport FM 103. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά, P.L.US, 37.2, Face. Το 2010, ίδρυσε την ιστοσελίδα calciobambini.gr, με εξειδίκευση στο Παιδικό Ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες, acadimies.gr, football-academies.gr, sports-academies.gr, talentabout, youngtalents.gr, ourboys.gr. Υπήρξε πρωτεργάτης της ιστοσελίδας scouter.gr. Δημιούργησε για το τοπικό ποδόσφαιρο τις ιστοσελίδες, lamiampala.gr, calciolamia,gr και messazzero.gr. Τον ακούτε στον Μελωδία 88(Λαμία), συνεργάζεται με τους Libero FM 107.4(Θεσσαλονίκη) και Athletic Radio 104.2(Ηράκλειο Κρήτης). Από τις αρχές του 2017 γράφει στο speaker.gr.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App