Συνέντευξη: Ο Νίκος Τσούκαλος στο Speaker.gr


Το Speaker.gr συνάντησε τον Λαμιώτη ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Λαμία, Νίκο Τσούκαλο και είχε μια συζήτηση μαζί του εφ όλης της ύλης.

Διαβάστε τι μας είπε για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος, τους στόχους του ΠΑΣ Λαμία, για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και τι σημαίνει για την πόλη η ομάδα να βρίσκεται στη Super League.

Sp: Νίκο καλωσόρισες στο Speaker.gr.

Ν.Τ: Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Sp: Νίκο θα αρχίσω λίγο διαφορετικά, με την αναδρομή,  Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας, Τύρναβος, ΑΣΑ, ΠΑΣ Λαμία, έχει τέρμα αυτή η διαδρομή; Την περίμενες αυτή την πορεία μέχρι τώρα στην καριέρα σου;

Ν.Τ: Κοιτάξτε, κάθε παιδί που παίζει ποδόσφαιρο, όταν ξεκινάει, έχει όνειρα και στόχους.
Κάπου θέλει να φτάσει και φυσικά σε κάποιον θέλει να μοιάσει, κάποιον έχει πρότυπο.
Έτσι κι εγώ.
Φυσικά εδώ που βρίσκομαι το μόνο που κοιτάζω είναι να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα για να μη σταματήσει αυτή η διαδρομή.
Όλες οι ομάδες που πέρασα είχαν εκείνη τη χρονική στιγμή το δικό τους άρωμα και χρώμα και τις ευχαριστώ.


Sp: Ποιες οι προσωπικές σου φιλοδοξίες μέχρι που θέλεις να φτάσεις σαν ποδοσφαιριστής και ποιες οι φιλοδοξίες με την ομάδα της Λαμίας;

Ν.Τ: Εδώ που έχω φτάσει η βελτίωση είναι το παν για μένα, αλλά ο προσωπικός μου στόχος είναι η καθιέρωση στην ομάδα της Λαμίας, να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, που δεν είναι άλλος σαν νεοφώτιστη, η γρήγορη παραμονή.
Μέσα από την ομάδα έρχεται η προσωπική καταξίωση και παράλληλα οτιδήποτε καλό προκύψει ευπρόσδεκτο.

Sp: Πόσο βάρος έχει η φανέλα της αυτής της ομάδας για έναν Λαμιώτη, στην Λαμία της Α΄ Εθνικής;

Ν.Τ: Όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτή την ομάδα, τον ΠΑΣ Λαμία, αισθάνονται το βάρος της φανέλας, δεν είναι αμελητέα.
Όμως, επειδή είμαι από τη Λαμία,  νιώθω πρώτα περηφάνια και μετέπειτα ένα ειδικό βάρος της φανέλας, που θέλω να τα δίνω όλα γι’ αυτή. Έχω παραπάνω λόγους να το κάνω αυτό.

Sp: Συναισθήματα που είσαι από τους ελάχιστους Λαμιώτες που αγωνίστηκαν στην Α΄Εθνική όχι μόνο με την ομάδα της πόλης αλλά με όλες τις ομάδες.

Ν.Τ: Πρώτα απ’ όλα είναι μεγάλη τιμή και χαρά, που βρίσκομαι μέσα σε ένα club ανθρώπων που έχει μια τέτοια διάκριση, πόσο μάλλον που αυτό συνδυάζεται με την παρουσία μου με την ομάδα της πόλης μου.
Είναι απίστευτο το συναίσθημα.

Sp: Πώς αισθάνθηκες που σκόραρες στα Γιάννενα και μάλιστα ένα καθοριστικό γκολ για την έκβαση ενός δύσκολου αγώνα;

Ν.Τ: Αισθάνθηκα πάρα πολύ όμορφα για το πρώτο μου γκολ στη Μεγάλη Κατηγορία, αλλά περισσότερη   ικανοποίηση μου πρόσφερε το γεγονός ό,τι αυτό συνδυάστηκε με ένα σημαντικό βαθμό για την ομάδα σε μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα.

Sp: Τι σημαίνει για σένα το χειροκρότημα και η αποδοχή των Λαμιωτών Φιλάθλων; Πώς το εισπράττεις; Τι σου λένε οι φίλαθλοι στο δρόμο;

Ν.Τ: Μου προσφέρει ιδιαίτερη χαρά και αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσω να αγωνίζομαι με πάθος και να τα δίνω όλα γι αυτή την ομάδα.
Επίσης είναι απίστευτη η εκδήλωση αγάπης του κόσμου και έξω απ το γήπεδο στο δρόμο και τον ευχαριστώ  γι αυτό.

Sp: Περίμενες αυτή την πορεία που έκανε η ομάδα στον στον Α΄ Γύρο και τους βαθμούς που πήρε;

Ν.Τ: Ειλικρινά κανείς δεν φαντάζονταν ότι θα έχουμε αυτή τη βαθμολογική συγκομιδή στον πρώτο γύρο. Όμως παλεύουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια.

Sp: Πως περιμένεις τον β’ γύρο; Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου που φέρνει τη Λαμία στην 12η θέση με 16 βαθμούς, τι πρέπει να κάνει και τι να αποφύγει η ομάδα; Δηλαδή μπορεί να “αφήσει” κάποια παιχνίδια όπως κόντρα στις 4 παραδοσιακές δυνάμεις χωρίς να υπάρχουν ανάλογες απαιτήσεις; Επειδή όσο θα προχωράει ο μαραθώνιος, τόσο πιο πολλοί πόντοι θα χρειάζονται;

Ν.Τ: Όπως και στον πρώτο γύρο έτσι και στο δεύτερο κάθε παιχνίδι το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά μεν, αλλά σαν ντέρμπι δε.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαλέγουμε παιχνίδια.
Με σωστή διαχείριση καρτών και των τραυματισμών, κοιτάζουμε να πάρουμε το καλύτερο από κάθε ματς.

Sp: Έχοντας περάσει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος και έχοντας δει τους 3-4 διεκδικητές του τίτλου, μπορείς να εκφέρεις εκτίμηση για τον πρωταθλητή μόνο βάσει εικόνας από τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει η Λαμία.

Ν.Τ: Φέτος πιστεύω πως είναι η μοναδική χρονιά, στην οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και να δείξει με σιγουριά τον Πρωταθλητή.
Το Πρωτάθλημα θα έχει ιδιαίτερο και μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Sp: Επειδή η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και στην επιθετική της γραμμή τι πιστεύεις ότι πρέπει να έχει ο πιθανός μεταγραφικός στόχος για να μπορέσει να συνεργαστεί τόσο με τον ίδιο όσο και με τον Βουό, προκειμένου να βρει περισσότερα τέρματα η ομάδα;

Ν.Τ: Νομίζω πως δεν είναι αρμοδιότητα κανενός ποδοσφαιριστή να ασχολείται με το μεταγραφικό κομμάτι της ομάδας.
Τόσο το Τεχνικό Επιτελείο όσο και η Διοίκηση, πιστεύω πως θα κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις με προσθήκες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα.

Sp: Προέρχεσαι από μια Ακαδημία Ποδοσφαίρου. Πιστεύεις πως οι Ακαδημίες αλλά και οι ομάδες του τοπικού  μπορούν να παράγουν παίκτες για τη Λαμία; Είναι σημαντικό να έρθουν νέα παιδιά που ζουν και κατάγονται από τη Λαμία και στο μέλλον στην πρώτη ομάδα της Λαμίας;

Ν.Τ: Φυσικά και μπορούν.
Υπάρχουν πολλές ακαδημίες αλλά και ομάδες σε τοπικό επίπεδο, που δουλεύουν σωστά και  παράγουν, προετοιμάζουν τους ποδοσφαιριστές για να παίξουν σωστό ποδόσφαιρο, ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Είναι πολύ σημαντικό, είναι στα θετικά κάθε ομάδας να να παίζουν παίκτες από την περιοχή. Ήδη έχουμε πολλούς παίκτες που ξεχωρίζουν σε Εθνικές Κατηγορίες.

Sp: Τελικά τι θα συμβούλευες τους παίκτες,  ειδικά του τοπικού, ώστε κάποια στιγμή να μπορέσουν να φορέσουν τη φανέλα της Λαμίας; 

Ν.Τ: Το μυστικό είναι ένα και μοναδικό. Σκληρή δουλειά με επιμονή και όλα θα έρθουν.
Τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα με κόπο, τίποτα δεν γίνεται στην τύχη.

Sp: Τι οφέλη αποκομίζεις από τους συμπαίκτες σου και την εμπειρία που κάποιοι έχουν σε μεγάλες κατηγορίες και το εξωτερικό; Πώς σε αντιμετωπίζουν;

Ν.Τ: Είναι κατ αρχήν όλοι τους επαγγελματίες, με όλη τη σημασία του όρου.
Η συμπεριφορά τους είναι άψογη, όχι μόνο απέναντί μου, αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά.
Είναι σαν μεγαλύτερα αδέρφια, που λόγω της εμπειρίας τους, με βοηθούν και με συμβουλεύουν.
Αυτό φαίνεται και στο οικογενειακό κλίμα της ομάδας.

Και στις προπονήσεις αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ακόμη και στον καφέ που θα πιούμε. Πολύ μεγάλο το όφελος για τους μικρότερους παίκτες.

Sp: Πώς βλέπεις την παρουσία του Πανουργιά Παπαϊωάννου και του Μπάμπη Τεννέ για την Λαμία;  Τι σημαίνουν αυτοί οι άνθρωποι για την ομάδα και την πόλη;

Ν.Τ: Πρώτα απ όλα ο κύριος Παπαϊωάννου, είναι ο άνθρωπος που έβγαλε την ομάδα από την αφάνεια. Η συμβολή του στις επιτυχίες ήταν και είναι καθοριστική.
Η Λαμία σαν πόλη κι σαν ομάδα είχε δυναμική, της έλειπε ο οικονομικός παράγοντας.
Όταν βρέθηκε ο κύριος Παπαϊωάννου η ομάδα απογειώθηκε.

Από την άλλη ο κύριος Τεννές, έχει συμβάλλει τα μέγιστα από το δικό του πόστο με την τεχνογνωσία του, ώστε η ομάδα να διανύσει αυτό το δρόμο και να βρεθεί στη Μεγάλη Κατηγορία.
Πιστεύω πως ο κύριος Τεννές κατάλαβε το dna της ομάδας.

Sp: Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για τα όσα ενδιφέροντα μας είπες και για το χρόνο σου.

Ν.Τ: Εγώ ευχαριστώ, δική μου η τιμή. Και θέλω να ευχηθώ σε όλο τον αθλητικό κόσμο, Καλή Χρονιά, με Υγεία πάνω απ’ όλα και να είναι τυχερό το 2018.

Ηλίας Ζαχάρης

Γεννήθηκε στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, ακούγοντας τα "ιερά τέρατα" να βρυχώνται στα χώματα για το Rally Acropolis. Μεγάλωσε με τον Βασίλη Γεωργίου και τις απίθανες περιγραφές του, όπου και τον μιμούνταν, πως να μη γίνει σπίκερ... Στην εφηβεία του στα '80s υπήρξε ραδιοπειρατής και το πρώτο του άρθρο το έγραψε στην αθλητική εφημερίδα "Πρωινά Νέα" του συγκροτήματος Παπαλέξη. Σπούδασε δημοσιογραφία και τη δεκαετία του '90, συνεργάστηκε με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαμίας(Πολύχρωμα FM), την εφημερίδα Φθιωτική Ενημέρωση, το Mtv Λαμίας και το Star Κεντρικής Ελλάδας. Υπήρξε συνεργάτης των εφημερίδων, Φίλαθλος, Αθλητική Ηχώ, Σπορ του Βορρά και ExtraSport FM 103. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά, P.L.US, 37.2, Face. Το 2010, ίδρυσε την ιστοσελίδα calciobambini.gr, με εξειδίκευση στο Παιδικό Ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες, acadimies.gr, football-academies.gr, sports-academies.gr, talentabout, youngtalents.gr, ourboys.gr. Υπήρξε πρωτεργάτης της ιστοσελίδας scouter.gr. Δημιούργησε για το τοπικό ποδόσφαιρο τις ιστοσελίδες, lamiampala.gr, calciolamia,gr και messazzero.gr. Τον ακούτε στον Μελωδία 88(Λαμία), συνεργάζεται με τους Libero FM 107.4(Θεσσαλονίκη) και Athletic Radio 104.2(Ηράκλειο Κρήτης). Από τις αρχές του 2017 γράφει στο speaker.gr.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App