«Στο αιώνιο ταξίδι» ο Μπάμπης Ντούλας!


Ο ΑΛΛΟΤΕ «ΣΠΟΡΟΣ» ΤΟΥ Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» ΚΑΙ ΤΟΥ Α.Ο. «ΣΤΥΛΙΣ».
«ΣΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΤΑΞΙΔΙ» Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΝΤΟΥΛΑΣ!

Γράφει ο Δημήτρης Αμούντζιας

Και πάλι στα «μαύρα» θα ντυθεί η λαμιώτικη ποδοσφαιρική κοινωνία κι όχι μόνο, σε διάστημα λίγων ημερών μετά τον θάνατο του Κώστα Πίρτσου.
Αιτία, θα είναι η «φυγή» του άλλοτε αμυντικού άσσου της «ΠΑΛΛΑΜΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ», του Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ», του «ΠΑΝΣΤΥΛΙΔΙΚΟΥ» και του Α.Ο. ΣΤΥΛΙΣ» Μπάμπη Ντούλα σήμερα το πρωί, κατά τρόπο εντελώς ξαφνικό κι άδικον!
Συγκεκριμένα, στις 06.45 επικοινωνεί με τη σύζυγό του για να κανονίσουν θέματα οικογενειακά. Αργότερα, τον καλεί στο τηλέφωνο ο γιος του Θανάσης αλλά δεν παίρνει απάντηση.
Οι τηλεφωνικές κλήσεις συνεχίζονται, αλλά συνεχίζεται και η σιωπή από το άλλο τηλέφωνο.
Τότε ο γιος του αποφασίζει να πάει στο σπίτι για να δει τι συμβαίνει, αλλά δυστυχώς θα βρει τον πατέρα του νεκρό!
Η «ανακοπή καρδιάς» θα είναι εκείνη η οποία θα στείλει στο μακρινό ταξίδι τον πασίγνωστο στο φθιωτικό κοινό Μπάμπη.
Και να σκεφθεί κανείς ότι – σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιου του – πριν από λίγες μέρες είχε μεταβεί σε καρδιολόγο της πόλης μας για να κάνει καρδιολογικές εξετάσεις οι οποίες θα είναι καλές!

Ο Μπάμπης Ντούλας γεννήθηκε στη Λαμία στις 26 Αυγούστου 1946.
Από πολύ μικρός θα ενταχθεί στην εφηβική ομάδα της άλλοτε θρυλικής «ΠΑΛΛΑΜΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ στην οποία θα καταλάβει τη θέση του σέντερ – μπακ.
Στη συνέχεια θα προωθηθεί στην Α΄ ομάδα στην οποία θα προσφέρει μέχρι το καλοκαίρι του 1964, προπονούμενος κάτω από τις οδηγίες των τεχνικών κ.κ. Δημήτρη Τζαμτζή, Στέφανου Πετρίτση, Σπύρου Γεμενή και Παρασκευά Αντωνίου.

Το καλοκαίρι του έτους αυτού με τη δημιουργία της ομάδας Α.Σ. «ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ» θα ενταχθεί στις τάξεις της, έχοντας τεχνικό ηγέτη τον κ. Γιάννη Μπούκαλη.
Όμως με τη διάλυση του σωματείου αυτού στις 10-10-1964 θα μετακομίσει στον Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» τη φανέλα του οποίου θα φορέσει τις αθλητικές περιόδους 1964-65 (Β΄ Εθνική) και 1965-66 (Β΄ Εθνική) με προπονητή τον «θρυλικό» Ούγγρο κ. Στέφαν Τουρμπέκι.

Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του 1966 θα μεταγραφεί στον «ΠΑΝΣΤΥΛΙΔΙΚΟ» έχοντας προπονητή τον αείμνηστο κ. Γιάννη Μπούκαλη.

Το 1968 θα φορέσει τη φανέλα του νεοσύστατου σωματείου Α.Ο. «ΣΤΥΛΙΣ» το οποίο θα προέλθει από τη συγχώνευση της «ΘΥΕΛΛΑΣ» ΣΤΥΛΙΔΑΣ και του «ΠΑΝΣΤΥΛΙΔΙΚΟΥ».
Στην ομάδα αυτή θα τερματίσει και την ποδοσφαιρική του καριέρα, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς όλων των εποχών για την ομάδα αυτή!

Ο μεταστάς θα παντρευτεί την κ. Ευαγγελία Σκέντζου (αδελφή του άλλοτε ακραίου δεξιού οπισθοφύλακα του Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» Θανάση Σκέντζου) με την οποία θα αποκτήσει τρία αγόρια (Κώστας – τερματοφύλακας, Θανάσης – σέντερ-μπακ, Βασίλης – χαφ) τα οποία κι αυτά θα ασχοληθούν με το άθλημα του ποδοσφαίρου, αποκτώντας πολύ καλό «όνομα» όχι μόνο στο φθιωτικό αθλητικό στερέωμα αλλά κι έξω από αυτό!

Επαγγελματικά θα ασχοληθεί ως ιδιοκτήτης-οδηγός ταξί, ενώ στη γενική ζωή του θα υπάρξει ένας φιλήσυχος άνθρωπος κι ένας αγνός φίλαθλος. Θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον τόπο του και τους συμπολίτες του, παίρνοντας πάντα θετικά θέση απέναντί τους.
Η απουσία του θα γίνει αισθητή, εκτός από την οικογένειά του και τους συγγενείς του, στους πιο παλιούς Λαμιώτες στον κύκλο των οποίων ήταν πασίγνωστος εξαιτίας του αθλήματος του ποδοσφαίρου και της επαγγελματικής του ιδιότητας.

Ο Μπάμπης μπορεί να έφυγε εντελώς ξαφνικά από την παρούσα ζωή, αλλά άφησε πίσω του τρεις γιους – βιοπαλαιστές οι οποίοι από πολύ μικρά παιδιά γνωρίζουν πώς και με ποιον τρόπο βγαίνει ο «επιούσιος»!
Στα μάτια των Λαμιωτών θα καθρεφτίζεται η μορφή του αξιαγάπητου μεταστάντα, μέσα από τα πρόσωπα και τους εξαίρετους χαρακτήρες των τίμιων διαδόχων του.

Αγαπητέ μου, φίλε, χρόνια ολόκληρα τα «λέγαμε» και μάλιστα πότε συμφωνούσαμε και πότε όχι, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους φίλους!
Γεγονός όμως είναι ότι πάντα σε αγαπούσα, σε εκτιμούσα και σε θαύμαζα, γιατί ποτέ δεν κρυβόσουν πίσω από το δάχτυλό σου!
Υπήρξες ένας σπουδαίος σύγχρονος χαρακτήρας σκέψης που σπάνια βρίσκει κανείς στη σημερινή εποχή.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Λαμιώτικης γης το οποίο θα σε σκεπάσει!
Ας είναι Αιωνία η Μνήμη Σου!

Υ.Γ. Η Εξόδιος Ακολουθία θα λάβει χώρα αύριο Τρίτη 12-6-2018 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου (Γαλανέικα) στις 17.30 ώρα, η δε ταφή θα γίνει στο Νεκροταφείο της πόλης μας (Ξηριώτισσα).

 

 

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App