S.L-Παν.Παπαϊωάννου: «Βρέθηκα κι εγώ στη θέση του Σαββίδη»


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, στον Λαμία FM1, δήλωσε πως βρέθηκε και αυτός στη θέση του Ιβάν Σαββίδη, να μπουκάρει κι αυτός μέσα στο γήπεδο κι έριξε ευθύνες στη διαιτησία.

Παράλληλα, τάχθηκε κατά της διακοπής του Πρωταθλήματος και  τόνισε πως μόνο κακό μπορεί να κάνει.

Αναλυτικά  τα όσα είπε:

«Όλα όσα συμβαίνουν απαξιώνουν το ποδόσφαιρο. Δεν θα κρίνω εγώ, ούτε είμαι ο ειδικός αν καλώς ή κακώς έκανε ο διαιτητής, το τι έγινε στο γκολ.
Ταπεινή μου άποψη είναι ότι το πρόβλημα ξεκίνησε απ’ τους διαιτητές, στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Γιατί αν το πάρουμε γενικότερα, υπάρχει πρόβλημα στο ποδόσφαιρο.
Αλλά το συγκεκριμένο θέμα ξεκίνησε απ΄τους διαιτητές, όταν ένας διαιτητής σφυρίζει, παίρνει μια φάση πάνω του και δεν πάει από δω κι από κει.
Τα προχθεσινά ήξεις-αφίξεις έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Κανείς δεν επικροτεί τα όσα έγιναν και την είσοδο Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο,αλλά πιστέψτε με τον καταλαβαίνω. Χρειάστηκε και εμένα να με συγκρατήσουν για να μην εισβάλλω, έχω βρεθεί στη θέση του.
Δεν τον δικαιολογώ αλλά τον καταλαβαίνω

Αυτό είναι ένα το κρατούμενο. Από κει ξεχείλισε το ποτήρι.
Είδαμε έναν αγώνα μέσα στο γήπεδο παιχνίδι σκληρό, βέβαια οι φίλαθλοι ήταν άψογοι του ΠΑΟΚ και ξέραμε όλοι ότι ίσως αυτός ο αγώνα κρίνει το Πρωτάθλημα.

Εγώ κατηγορήθηκα και πολλοί κορόιδεψαν, άλλοι είπαν ότι δεν θα ξαναπατήσουν στο γήπεδο.
Δεν μπορούσε να καταλάβει κανένας πόσο κρίσιμο ήταν τότε το παιχνίδι αυτό.
Θέλω να πως πως εγώ δεν είμαι χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου, 32 χρονών μπήκα πρώτη φορά μέσα στο γήπεδο στο τοπικό στη Γραβιά και μάλιστα τότε κάποιο γκολ ακυρώθηκε και ρώτησα γιατί το ακύρωσε και μου είπαν ότι είναι οφ-σάιντ. Και λέω τι είναι το οφ-σάιντ.
Οπότε καταλάβατε, δεν ήμουν ο ειδικός του ποδοσφαίρου, έχω όμως κάποια χρόνια στον ΠΑΣ Λαμία και αρκετά χρόνια στον Ανδρούτσο Γραβιάς κι έμαθα.

Αλλά σημασία έχει το τι κάνουμε τώρα.
Το ποδόσφαιρο τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει πολλά προβλήματα, αλλά και νωρίτερα.
Η λύση υπάρχει ως εξής:
Εμείς οι 12-13 ομάδες οι μικρές, ματώνουμε οι ιδιοκτήτες και οι πιο πολλοί πιστεύω είναι από αγάπη, είτε για την πόλη τους είτε για τον αθλητισμό, είτε κάποιοι για να χαλάσουν τα λεφτά τους και την ώρα τους.
Υπάρχουν και οι 3-4 μεγάλοι.
Αυτοί κάθε χρόνο βλέπουνε μία πίτα στην Ευρώπη, οικονομική πίτα.
Και εκεί γίνεται ο κακός χαμός.

Όλοι κοιτάνε ποιος θα πάρει την ΕΠΟ, ποιος θα πάρει την έτσι, την αλλιώς…
Για να διεκδικήσει από αυτή την πίτα και μέσα από κει να κάνει και την πολιτική του.

Εάν η Κυβέρνηση, δεν πάρει αυτούς τους 3-4 μεγάλους, να τους καθίσει στο τραπέζι και να βρούνε μια συμφωνία με δεσμεύσεις, εγώ δεν ξέρω και ούτε μπορώ εγώ να βάλω τέτοιες δεσμεύσεις, δεν πρόκειται ποτέ να δούμε άσπρη μέρα στο ποδόσφαιρο.

Τα θέματα δεν δημιουργούνται ούτε από τη Λαμία, ούτε από τη Λιβαδειά, ούτε απ’ τη Τρίπολη, απ’ τιε μικρές ομάδες.
Τα θέματα δημιουργούνται από αυτές τις 3-4 μεγάλες ομάδες, γιατί όλοι θέλουνε την πίτα.

Να σας εξηγήσω, η γνώμη μου γιατί δεν έπρεπε να διακοπεί το Πρωτάθλημα.
Αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη, η ΝΟΒΑ τελειώνει φέτος τη σύμβαση και κάποιες ομάδες που θεωρούνται  μαγαζιά γωνία έχουν πάει και έχουν κάνει τα συμβόλαιά τους και οι μικρές ομάδες όπως η Λαμία, η Κέρκυρα, ο Απόλλωνας και 2-3 άλλες, δεν έχουμε τίποτα.
Ούτε καν τηλεοπτικά για του χρόνου.
Ελπίζαμε μήπως καθίσουμε και συμφωνήσουμε σε κάτι.

Τώρα, μ αυτό τον τρόπο και έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο, ποιος θα συμφωνήσει μαζί σου, ποιος θα σου δώσει χρήματα. Μεγάλη η οικονομική ζημιά.

Οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν ανάγκη αν θα κάνουν ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο 3-4 εκατομμύρια, γιατίέχουν πλήθος κόσμου και πλήθος χορηγών, ένα είναι αυτό. Άρα οι μεγάλες ομάδες καταστρέφονται.

Δεύτερο είναι ότι η χρονική περίοδο πάει πιο πίσω γιατί κάποια συμβόλαια πρέπει να πληρωθούν.

Το τρίτο είναι, ποιον συμφέρει αγωνιστικά, εδώ τίθεται ένα θέμα.

Χθες είχε ένα ματς,  Γιάννενα-Απόλλωνας, όπου ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα, όπως θεωρώ και τη Λαμία δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα υποβιβασμού, είμαστε οριακά μέσα στο γκρουπ.
Άραγε αυτό το ματς πότε θα γίνει. Θα γίνει εμβόλιμο το παιχνίδι, αλλοιώνεται το Πρωτάθλημα.
Άρα πρέπει το Πρωτάθλημα να ξεκινήσει με το ματς αυτό και την επόμενη Αγωνιστική να συνεχιστεί.
Να σας πως κάτι, δεν ενδιαφέρεται κανένας για τις μικρές ομάδες, γι αυτό δεν έγινε το παιχνίδι, δεν πείραζε σε τίποτα. Δεν τους νοιάζει καρφί.
Το ποιος θα πληρώσει τα έξοδα του Απόλλωνα στα Γιάννενα, σας λέω είναι το λιγότερο, από τη στιγμή που δεν γίνεται η Αγωνιστική τα έξοδα τα μοιράζονται όλες οι ΠΑΕ.

Στην προηγούμενη διακοπή θυμάμαι γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ πληρώσαμε.
Δεν θέλω να κάνω πως τα ξέρω όλα, εκτός κι αν η Κυβέρνηση έχει κάτι πιο καλό στο μυαλό της, πιο σοβαρό κάτι να είναι λύση.
Είναι λάθος η διακοπή του Πρωταθλήματος».

 

Ηλίας Ζαχάρης

Γεννήθηκε στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, ακούγοντας τα "ιερά τέρατα" να βρυχώνται στα χώματα για το Rally Acropolis. Μεγάλωσε με τον Βασίλη Γεωργίου και τις απίθανες περιγραφές του, όπου και τον μιμούνταν, πως να μη γίνει σπίκερ... Στην εφηβεία του στα '80s υπήρξε ραδιοπειρατής και το πρώτο του άρθρο το έγραψε στην αθλητική εφημερίδα "Πρωινά Νέα" του συγκροτήματος Παπαλέξη. Σπούδασε δημοσιογραφία και τη δεκαετία του '90, συνεργάστηκε με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαμίας(Πολύχρωμα FM), την εφημερίδα Φθιωτική Ενημέρωση, το Mtv Λαμίας και το Star Κεντρικής Ελλάδας. Υπήρξε συνεργάτης των εφημερίδων, Φίλαθλος, Αθλητική Ηχώ, Σπορ του Βορρά και ExtraSport FM 103. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά, P.L.US, 37.2, Face. Το 2010, ίδρυσε την ιστοσελίδα calciobambini.gr, με εξειδίκευση στο Παιδικό Ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες, acadimies.gr, football-academies.gr, sports-academies.gr, talentabout, youngtalents.gr, ourboys.gr. Υπήρξε πρωτεργάτης της ιστοσελίδας scouter.gr. Δημιούργησε για το τοπικό ποδόσφαιρο τις ιστοσελίδες, lamiampala.gr, calciolamia,gr και messazzero.gr. Τον ακούτε στον Μελωδία 88(Λαμία), συνεργάζεται με τους Libero FM 107.4(Θεσσαλονίκη) και Athletic Radio 104.2(Ηράκλειο Κρήτης). Από τις αρχές του 2017 γράφει στο speaker.gr.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App