S.L: Γελάει ο κόσμος με τις ποινές


Γελάει ο κόσμος με τις ποινές που επιβλήθηκαν για τα επεισόδια στον Τελικό Κυπέλλου στο Βόλο, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και για μια ακόμη φορά η… μονόφθαλμη παρά τυφλή αθλητική δικαιοσύνη, έδειξε πως οι αποφάσεις της μόνο γέλιο προκαλούν.
Όταν και εφόσον υπάρχουν βίντεο και δεν λαμβάνονται υπ όψιν, όταν και εφόσον υπάρχουν άσχετοι παρατηρητές που δεν μπορούν να συντάξουν μια έκθεση της προκοπής και οι ανύπαρκτοι διαιτητές ένα φύλλο αγώνα, τότε η αθλητική δικαιοσύνη ανήκει σε χαλιφάτο ανίκανων.
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις ποινές για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Αφαίρεση 6 βαθμών, ποινή επτά 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο στον ΠΑΟΚ. Πρόστιμο και 3 αγωνιστικές στην ΑΕΚ.
Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για τον ΠΑΟΚ αναφορικά με τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό. Η πειθαρχική επιτροπή εξέδωσε απόφαση και τιμώρησε με -6 βαθμούς τον «Δικέφαλο του Βορρά» για τα playoffs (αυτό βέβαια δεν επηρεάζει την βαθμολoγία γιατί 2η και 3η θέση δίνουν το ίδιο εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League) και με τιμωρία 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Αυτό σημαίνει στην πράξη πως για σχεδόν όλο τον πρώτο γύρο η Τούμπα θα είναι κλειστή και αυτό τεράστιο οικονομικό και όχι μόνο πλήγμα για τους «ασπρόμαυρους». Παράλληλα, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 282.500 ευρώ.
Η ΑΕΚ δεν είχε τόσο βαρύ κατηγορητήριο όσο ο ΠΑΟΚ, απέφυγε την αφαίρεση βαθμών (δεν θα άλλαζε κάτι ούτε στην δική της περίπτωση, διότι θα ήταν -3 για την Ένωση), της επιβλήθηκε αποκλεισμός της έδρας για 3 αγωνιστικές για την επόμενη σεζόν και πρόστιμο 170.000 ευρώ.
Παράλληλα τιμωρείται και ο Λούμπος Μίχελ με πρόστιμο 1800 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 20 ημέρες. Να τονιστεί ότι οι ποινές είναι εφέσιμες και οι δυο ομάδες έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμά τους για να μειωθεί η ποινή τους.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ:
«Αριθμός απόφασης 157/2017
ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ με παρόντες τους διαδίκους τις υποθέσεις κατά α) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία», β) της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και γ) του Lubos Michel, τεχνικού διευθυντή της τελευταίας αυτής Π.Α.Ε., καθώς και επί της παρέμβασης της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».
ΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρώτη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία» πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην πρώτη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (170.000) και συνολική ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρι?ς θεατε?ς.
ΔΕΧΕΤΑΙ την πρόσθετη παρέμβαση της Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΕ ΠΑΝAΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.».
ΚΗΡΥΣΣΕΙ την δεύτερη εγκαλούμενη Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», πειθαρχικώς ελεγκτέα για τις αναλυτικώς περιγραφόμενες στο σκεπτικό της παρούσας πράξεις.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην δεύτερη εγκαλουμένη συνολική χρηματική ποινή ύψους διακοσίων ογδόντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (282.500), συνολική ποινή διεξαγωγής επτά (7) αγώνων χωρι?ς θεατε?ς και αφαίρεση έξι (6) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον τρίτο εγκαλούμενο χρηματική ποινή ύψους χιλίων οκτακοσίων ευρώ (1.800), για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον η δεύτερη εγκαλουμένη, καθώς και την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών.
Γίνεται μνεία ότι κατά αυτής της απόφασης χωρεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών για τους διαδίκους και δώδεκα (12) ημερών για τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων από την σύμφωνα με το Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας των Δικαστικών Οργάνων της Ε.Π.Ο. γνωστοποίηση της απόφασης σε αυτόν».

Ηλίας Ζαχάρης

Γεννήθηκε στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, ακούγοντας τα "ιερά τέρατα" να βρυχώνται στα χώματα για το Rally Acropolis. Μεγάλωσε με τον Βασίλη Γεωργίου και τις απίθανες περιγραφές του, όπου και τον μιμούνταν, πως να μη γίνει σπίκερ... Στην εφηβεία του στα '80s υπήρξε ραδιοπειρατής και το πρώτο του άρθρο το έγραψε στην αθλητική εφημερίδα "Πρωινά Νέα" του συγκροτήματος Παπαλέξη. Σπούδασε δημοσιογραφία και τη δεκαετία του '90, συνεργάστηκε με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαμίας(Πολύχρωμα FM), την εφημερίδα Φθιωτική Ενημέρωση, το Mtv Λαμίας και το Star Κεντρικής Ελλάδας. Υπήρξε συνεργάτης των εφημερίδων, Φίλαθλος, Αθλητική Ηχώ, Σπορ του Βορρά και ExtraSport FM 103. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά, P.L.US, 37.2, Face. Το 2010, ίδρυσε την ιστοσελίδα calciobambini.gr, με εξειδίκευση στο Παιδικό Ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες, acadimies.gr, football-academies.gr, sports-academies.gr, talentabout, youngtalents.gr, ourboys.gr. Υπήρξε πρωτεργάτης της ιστοσελίδας scouter.gr. Δημιούργησε για το τοπικό ποδόσφαιρο τις ιστοσελίδες, lamiampala.gr, calciolamia,gr και messazzero.gr. Τον ακούτε στον Μελωδία 88(Λαμία), συνεργάζεται με τους Libero FM 107.4(Θεσσαλονίκη) και Athletic Radio 104.2(Ηράκλειο Κρήτης). Από τις αρχές του 2017 γράφει στο speaker.gr.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App