Rally Acropolis-Ε.Δ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ-ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ 1: Επιστροφή στην ηρεμία


Μετά τα προβλήματα τριών βασικών αντιπάλων του στην προηγούμενη Ειδική, ο Bruno Magalhaes δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει την πρωτοπορία στην κορυφή της γενικής κατάταξης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 στην 5η Ειδική της ημέρας, «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα».

Στο μεταξύ, ο Alexey Lukyanuk επέστρεψε στο Service Park και εγκατέλειψε, έχοντας σπασμένο εμπρός αριστερό ημιαξόνιο από το συμβάν στο Δροσοχώρι. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας του ERC θα επιστρέψει για να αγωνιστεί στις τέσσερις Ειδικές Διαδρομές της Κυριακής. Παράλληλα, εγκατέλειψε και ο Juuso Nordgren, μετά από τα δύο κλαταρίσματά του επίσης στο Δροσοχώρι – εξαιτίας της έλλειψης εφεδρικών τροχών.

Μετά από αυτά, στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Grzegorz Grzyb, αλλά με διαφορά μόλις 4,8 δευτ. από τον Norbert Herczig – ενώ άλλα 5,8’’ πίσω είναι ο νεαρός Hubert Ptaszek. Ακολουθούν οι δύο Κύπριοι πρωταγωνιστές του αγώνα, Σίμος Γαλαταριώτης και Ανδρέας Τσουλόφτας.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Θέμης Χαλκιάς και ο Λεωνίδας Μαχαίρας τελείωσαν το πρώτο loop επικεφαλής, περνώντας τους Γιώργο Κεχαγιά-Βασίλη Μπασιούκα και Γιάννη Μπαντούνα-Κωνσταντίνο Σούκουλη. Στα δικίνητα, προηγείται ο «El Nak Jr», και μάλιστα σε επίπεδο ERC!

Νο2: MAGALHAES Bruno – MAGALHAES Hugo

“Αγώνας επιβίωσης. Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κάτι τέτοιο. Δεν ήταν τόσο σκληρό πέρυσι, οι πέτρες είναι παντού. Απολαυστικό, αλλά ταυτόχρονα επίπονο.”

Νο3: HERCZIG Norbert – FERENCZ Ramon

“Μου άρεσε η Ειδική, ο καιρός δεν είναι ο καλύτερος, αλλά στα δεύτερα περάσματα. Θέλουμε να πάμε βήμα προς βήμα.”

Νο4: GRZYB Grzegorz – WROBEL Jakub

“Απίστευτο. Έχουμε πρόβλημα με το αυτοκίνητο, δεν έχουμε δύναμη. Είναι δύσκολο και μακρύ ράλλυ.”

Νο6: BRYNILDSEN Eyvind – ENGAN Veronica

“Δεν είχαμε ενδοσυνεννόηση, η Veronica έπρεπε να μου δείχνει με τα χέρια. Δεν είμαστε πολύ μακριά από την κορυφή. Ο δρόμος είναι τόσο σκληρός, δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο.”

Νο7: TSOULOFTAS Alexandros – CHRYSOSTOMOU Antonis

“Κόλαση ενός δράματος, αλλά μας αρέσει. “

Νο9: PTASZEK Hubert – SZCZEPANIAK Maciej

“Προσπαθήσαμε να μην έχουμε χαζά λάθη.”

Νο15: SERDERIDIS Jourdan – MICLOTTE Frederic

“Γνωρίζω αυτήν την Ειδική, φανταστική. Πολύ καλό πρωϊνό για εμάς.”

Νο16: GALATARIOTIS Simos – IOANNOU Antonios

“Πολύ σκληρή Ειδική και αρκετά γλιστερή. Πολύ καλή η θέση εκκίνησής μας.”

Νο17: REMENNIK Sergei – ROZIN Mark

“Σε μία στροφή άνοιξε η τροχιά και χτυπήσαμε μία πέτρα. Επιστρέφουμε στο σέρβις.” (Κλατάρισμα)

Νο19: ERDI Tibor Junior – GYORGY Papp

“Πολύ επικίνδυνη Ειδική. Δεν έχουμε ελαστικά, έχουν γίνει σλικ. Θέλαμε να πιέσουμε αλλά και να σώσουμε το αυτοκίνητο.”

Νο28: PROTASOV Yurii – CHEREPIN Pavlo

“Καθόλου εύκολο να οδηγήσουμε. Πολύ σκληρή Ειδική και με πολλές πέτρες. Διαφορετικές γραμμές από τους οδηγούς, δεν υπήρχε καθαρή γραμμή. Πέτρες παντού.”

 

Ηλίας Ζαχάρης

Γεννήθηκε στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, ακούγοντας τα "ιερά τέρατα" να βρυχώνται στα χώματα για το Rally Acropolis. Μεγάλωσε με τον Βασίλη Γεωργίου και τις απίθανες περιγραφές του, όπου και τον μιμούνταν, πως να μη γίνει σπίκερ... Στην εφηβεία του στα '80s υπήρξε ραδιοπειρατής και το πρώτο του άρθρο το έγραψε στην αθλητική εφημερίδα "Πρωινά Νέα" του συγκροτήματος Παπαλέξη. Σπούδασε δημοσιογραφία και τη δεκαετία του '90, συνεργάστηκε με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαμίας(Πολύχρωμα FM), την εφημερίδα Φθιωτική Ενημέρωση, το Mtv Λαμίας και το Star Κεντρικής Ελλάδας. Υπήρξε συνεργάτης των εφημερίδων, Φίλαθλος, Αθλητική Ηχώ, Σπορ του Βορρά και ExtraSport FM 103. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά, P.L.US, 37.2, Face. Το 2010, ίδρυσε την ιστοσελίδα calciobambini.gr, με εξειδίκευση στο Παιδικό Ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες, acadimies.gr, football-academies.gr, sports-academies.gr, talentabout, youngtalents.gr, ourboys.gr. Υπήρξε πρωτεργάτης της ιστοσελίδας scouter.gr. Δημιούργησε για το τοπικό ποδόσφαιρο τις ιστοσελίδες, lamiampala.gr, calciolamia,gr και messazzero.gr. Τον ακούτε στον Μελωδία 88(Λαμία), συνεργάζεται με τους Libero FM 107.4(Θεσσαλονίκη) και Athletic Radio 104.2(Ηράκλειο Κρήτης). Από τις αρχές του 2017 γράφει στο speaker.gr.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App