Οι απαιτήσεις των FIFA-UEFA για τις εκλογές στην ΕΠΟ


Αντιπροσωπεία των FIFA και UEFA συναντήθηκε με τους εκπροσώπους Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και απαίτησε αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ. Επίκειται συνάντηση με εκπροσώπους Ενώσεων και τις άλλες 12 ΠΑΕ.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακού (Γιάννη Βρέντζο), Παναθηναϊκού (Χρήστο Παναγόπουλο και Αθηνά Μπαλωμένου), ΑΕΚ (Μηνά Λυσάνδρου) και ΠΑΟΚ (Μάκη Γκαγκάτση) είχαν τα τέσσερα μέλη της αντιπροσωπείας των FIFA και UEFA, που βρίσκονται στην Αθήνα από την Τετάρτη (7/6).

Η αντιπροσωπεία της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ζήτησε να περάσουν συγκεκριμένες αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ ενόψει και τις Γενικής Συνέλευσης της 30ής Ιουνίου.

Απαίτησαν, δηλαδή, να έχει κάθε Ένωση μία ψήφο, αντί των τριών. Μία ψήφο θα έχει και καθεμία ΠΑΕ εκ των συμμετεχουσών στο πρωτάθλημα της Super League. Αυτό θα επιτευχθεί διαμέσου της μείωσης του εκλογικού σώματος.

Παράλληλα, απαιτήθηκε η μείωση των μελών του Δ.Σ της ΕΠΟ σε 15 – εκ των 21 που ισχύει με τα τωρινά δεδομένα – και η κατάργηση αρκετών επιτροπών της ελληνικής ομοσπονδίας.

Αντίθετα, ζητείται η σύσταση επιτροπής με συμμετοχή και του προέδρου της ΕΠΟ, η οποία θα έχει ως αντικείμενο την εισήγηση θεμάτων προς συζήτηση.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (8/6), οι αντιπροσωπείες των FIFA και UEFA συναντώνται με αντιπροσωπεία Ενώσεων που πρόσκεινται στον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, ενώ λίγο αργότερα με αντιπροσωπεία άλλων Ενώσεων. Η τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων των οργανισμών θα είναι την Παρασκευή (9/6) με αντιπροσωπεία των υπόλοιπων (εκτός Big-4) ΠΑΕ της Super League.

πηγή: sport24.gr

Ηλίας Ζαχάρης

Γεννήθηκε στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, ακούγοντας τα "ιερά τέρατα" να βρυχώνται στα χώματα για το Rally Acropolis. Μεγάλωσε με τον Βασίλη Γεωργίου και τις απίθανες περιγραφές του, όπου και τον μιμούνταν, πως να μη γίνει σπίκερ... Στην εφηβεία του στα '80s υπήρξε ραδιοπειρατής και το πρώτο του άρθρο το έγραψε στην αθλητική εφημερίδα "Πρωινά Νέα" του συγκροτήματος Παπαλέξη. Σπούδασε δημοσιογραφία και τη δεκαετία του '90, συνεργάστηκε με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαμίας(Πολύχρωμα FM), την εφημερίδα Φθιωτική Ενημέρωση, το Mtv Λαμίας και το Star Κεντρικής Ελλάδας. Υπήρξε συνεργάτης των εφημερίδων, Φίλαθλος, Αθλητική Ηχώ, Σπορ του Βορρά και ExtraSport FM 103. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά, P.L.US, 37.2, Face. Το 2010, ίδρυσε την ιστοσελίδα calciobambini.gr, με εξειδίκευση στο Παιδικό Ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες, acadimies.gr, football-academies.gr, sports-academies.gr, talentabout, youngtalents.gr, ourboys.gr. Υπήρξε πρωτεργάτης της ιστοσελίδας scouter.gr. Δημιούργησε για το τοπικό ποδόσφαιρο τις ιστοσελίδες, lamiampala.gr, calciolamia,gr και messazzero.gr. Τον ακούτε στον Μελωδία 88(Λαμία), συνεργάζεται με τους Libero FM 107.4(Θεσσαλονίκη) και Athletic Radio 104.2(Ηράκλειο Κρήτης). Από τις αρχές του 2017 γράφει στο speaker.gr.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App