Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ


Γράφει ο Δημήτρης Αμούντζιας

Θα΄ρθει τόσο ξαφνικά στην τοπική μας κοινωνία για να ταράξει τα ήρεμα νερά της, όσο ξαφνικό θα είναι το όνειρο στο οποίο ζούμε χιλιάδες οπαδοί και φίλαθλοι του άλλοτε Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» και τώρα Π.Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ»!
Εντελώς αθόρυβα θα πραγματοποιήσει την μόνιμη εγκατάστασή του στην πρωτεύουσα της αρχαίας Φθίας, άγνωστος μεταξύ αγνώστων για την πλειοψηφία του λαμιακού λαού.
Αναλαμβάνοντας την ιστορική ομάδα μας – την τόσο καταταλαιπωρημένη διαχρονικά ομάδας μας – θα αρχίσει το όνομά του να ψιθυρίζεται από στόμα σε στόμα.
Απνοα στην αρχή, πιο δυνατά στη συνέχεια, βροντερά στο παρόν.
Μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, μήνα με τον μήνα, ο νεαρός επιχειρηματίας από την ιστορική Γραβιά, θα μπει στο στόμα αρχικά κάθε φιλάθλου και στη συνέχεια στην καθημερινή έκφραση κάθε κατοίκου της φθιωτικής πρωτεύουσας.
Αρχικά, θα συναντήσει κάποια εμπόδια τα οποία αντί να τον απογοητεύσουν θα τον ενθαρρύνουν περισσότερο!

Η ομάδα με το πέρασμα του χρόνου θα πηγαίνει από το «καλό» στο «καλύτερο» κι ο Πρόεδρος πλέον της λαμιώτικης ομάδας θα την προβιβάζει κάθε αθλητική περίοδο και μια κατηγορία!
Οι Λαμιείς δε θα πιστεύουμε στα μάτια μας!
Θα νομίζουμε ότι όλα αποτελούν μια γλυκιά θέα ονείρου από το οποίο όπου να΄ναι θα ξυπνήσουμε κι όλα τότε θα πάρουν ένα αρνητικό τέλος, μια λήξη χαράς όπως άλλωστε έχουμε συνηθίσει τόσο χρόνια.
Κι όταν όλοι μας θα πανηγυρίσουμε την άνοδό μας στη Β΄ Εθνική κατηγορία, τότε θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί!
Τότε θα ενστερνισθούμε τι έχει κατορθώσει η αγαπημένη μας ομάδα!
Τη χρονική αυτή στιγμή θα αντιληφθούμε ότι η «Γαλάζια Ταξιαρχία» επανέρχεται οριστικά και αμετάκλητα στη Β΄ Εθνική κατηγορία από την οποία έχει υποβιβασθεί τον Ιούνιο του 1980 από αβίαστα λάθη των τότε διοικούντων!

Οι μνήμες των πιο παλιών φιλάθλων ξυπνούν, η ποδοσφαιρική τους ανησυχία τούς δείχνει έναν άλλο δρόμο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που τόσες δεκαετίες έχουν συνηθίσει!
Η ομάδα της πόλης μας την οποία πολλοί αγάπησαν στο παρελθόν αλλά κι αρκετοί την «ειρωνεύτηκαν» για τα πεπραγμένα της, θα αλλάξει «σκαρί» και θα βαδίσει σταθερά στο δρόμο της επιτυχίας.

Τρία χρόνια, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας θα προσπαθήσει να προβιβάσει το σύλλογό μας στην ανώτερη των κατηγοριών.
Θα προσπαθήσει να τη βάλει να «χορέψει» με βήματα σταθερά στα πολυτελή σαλόνια τα οποία όλοι μας ούτε καν είχαμε φανταστεί πως θα πατούσαμε, παρά μόνο σαν ιδέα κι επιθυμία!
Χωρίς «φανφάρες», «λόγια του αέρα», και πράξεις που να στηρίζονται σε θεμέλια από ψιλή άμμο, το «αφεντικό» της χαράς μας προσπάθησε να τοποθετήσει το ποδοσφαιρικό μας συγκρότημα σε πρωτόγνωρα μέρη, να δώσει στη Φθιώτιδα αυτό που ποτέ δεν είχε γευθεί!
Προσπάθησε να κάνει την γενέτειρα του Πηλέα να ακουσθεί στα πέρατα αρχικά του ελληνικού συνοριακού χώρου και κατόπιν έξω από αυτόν. Και το όνειρο θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της παρούσας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Οι φίλαθλοι εδώ και δυο εβδομάδες νιώθουν μια ανείπωτη αθλητική χαρά και ποδοσφαιρική διαφοροποίηση του ψυχικού τους κόσμου.
Η πόλη της Λαμίας ζει μια κοινωνική και πολιτιστική ευφορία.
Και την ευφορία αυτή ήρθε να την προσφέρει ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος πιθανώς να μη γνωρίζει ακόμη για την ποιότητα του φαινομένου το οποίο έχει παράσχει στη συντριπτική πλειοψηφία του φθιωτικού λαού!

Ηδη, ο κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο!
Πίσω από αυτά τα οποία έχει προσφέρει και σίγουρα θα προσφέρει και μελλοντικά, μια τεράστια ομάδα ανθρώπων έχει αλλάξει τρόπο ζωής.
Η κακή σκέψη, η ακεφιά, η στενοχώρια και η καθημερινή αβεβαιότητα, έχουν δώσει τη θέση τους στην κοινωνική έκφραση, στο χαμόγελο, στην τοπική ελπίδα ζωής.
Οι μαθητές περίμεναν το Σαββατοκύριακο και τη θέση του κουραστικού και μονότονου Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, είχε πάρει η προσμονή για το ποδόσφαιρο της Κυριακής, η ενθάρρυνση της «κυανόλευκης» τοπικής μας ομάδας.
Ποτέ, μα ποτέ οι πιο παλιοί που παρακολουθούμε την πορεία της ομάδας μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, δεν αντικρίσαμε τόσες γυναίκες, τόσα παιδιά και τόσους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας όχι μόνο να προσέρχονται στο Δημοτικό Αθλητικό μας Κέντρο, αλλά να συμμετέχουν με αξιοπρέπεια και περίσσιο πολιτισμό στην ενθάρρυνση των εξαιρετικών σε αξία και ήθος ποδοσφαιριστών μας!

Η πόλη μας η οποία ήταν γνωστή στο Πανελλήνιο από ιστορικής μόνο πλευράς κι ελάχιστα αθλητικής, σήμερα είναι καθημερινό συνεχές «λεγόμενο» στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο.
Η έντιμη «κυανόλευκη» προσπάθεια έχει ενώσει τους απανταχού κατοίκους του νομού μας κι όλοι μαζί απολαμβάνουν τη διαφορετικότητα της εποχής!
Τώρα πια το όνειρο τελείωσε, μέσα σε μια αίγλη ανείπωτων γλυκών συναισθημάτων, τα οποία θετικοποίησαν τον ψυχισμό του κατοίκου της Λαμίας, τον άλλοτε κενό εσωτερικό αθλητικό κόσμο του κατοίκου της Φθιώτιδας!

Βέβαια, για να φθάσει στην εκπλήρωση του ονείρου το ιστορικό Σωματείο μας θα περάσει από Συμπληγάδες Πέτρες, αφού κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο για πολύ καιρό να βάλλουν κατά του κύρους των κατορθωμάτων, εναντίον της ηθικής της ποδοσφαιρικής μας δομής.
Και σε αυτή την περίπτωση ο μεγαλομέτοχος θα σταθεί απέναντί τους με ασίγαστο περίσσιο θάρρος κι αξιοπρέπεια και θα τους δώσει να καταλάβουν πως αναλήθειες μπορεί να εκφράσει κάποιος και χωρίς να πάρει τα τριάκοντα αργύρια του Ιούδα!

Και πριν περάσει αρκετός χρόνος, ο κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου, το δημοφιλέστερο τούτη τη στιγμή πρόσωπο της λαμιακής κοινωνίας, θα δικαιωθεί αφού οι «λαλήσαντες» απρόσκοπτοι περί του ποδοσφαίρου, θα τα «μαζέψουν» πίσω, ομολογώντας πως η ρουμελιώτικη ομάδα δίκαια και πανάξια θα πάρει την άνοδο για την κορυφαία των κατηγοριών!
Μιας κατηγορίας στην οποία θεωρώ πως θα εδραιωθούμε, αν όλοι μας σταθούμε δίπλα στον μεγαλομέτοχο – αναμορφωτή του φθιωτικού ποδοσφαίρου μας, βοηθώντας με τον δικό του τρόπο ο καθένας!
Προς το παρόν, όμως, θα πρέπει όλοι οι φίλαθλοι να ενώσουμε τις φωνές μας και να απευθύνουμε ένα εγκάρδιο και ειλικρινές «ευχαριστώ» προς τον άνθρωπο ο οποίος υπερέβαλε εαυτόν και μας ταξίδεψε σε ονειρεμένα ποδοσφαιρικά τοπία!!!

Ηλίας Ζαχάρης

Γεννήθηκε στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, ακούγοντας τα "ιερά τέρατα" να βρυχώνται στα χώματα για το Rally Acropolis. Μεγάλωσε με τον Βασίλη Γεωργίου και τις απίθανες περιγραφές του, όπου και τον μιμούνταν, πως να μη γίνει σπίκερ... Στην εφηβεία του στα '80s υπήρξε ραδιοπειρατής και το πρώτο του άρθρο το έγραψε στην αθλητική εφημερίδα "Πρωινά Νέα" του συγκροτήματος Παπαλέξη. Σπούδασε δημοσιογραφία και τη δεκαετία του '90, συνεργάστηκε με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαμίας(Πολύχρωμα FM), την εφημερίδα Φθιωτική Ενημέρωση, το Mtv Λαμίας και το Star Κεντρικής Ελλάδας. Υπήρξε συνεργάτης των εφημερίδων, Φίλαθλος, Αθλητική Ηχώ, Σπορ του Βορρά και ExtraSport FM 103. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά, P.L.US, 37.2, Face. Το 2010, ίδρυσε την ιστοσελίδα calciobambini.gr, με εξειδίκευση στο Παιδικό Ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες, acadimies.gr, football-academies.gr, sports-academies.gr, talentabout, youngtalents.gr, ourboys.gr. Υπήρξε πρωτεργάτης της ιστοσελίδας scouter.gr. Δημιούργησε για το τοπικό ποδόσφαιρο τις ιστοσελίδες, lamiampala.gr, calciolamia,gr και messazzero.gr. Τον ακούτε στον Μελωδία 88(Λαμία), συνεργάζεται με τους Libero FM 107.4(Θεσσαλονίκη) και Athletic Radio 104.2(Ηράκλειο Κρήτης). Από τις αρχές του 2017 γράφει στο speaker.gr.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App