Lamia analysis 29th matchday


Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ Λαμία στην έδρα του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα και κατόρθωσε με αυτό τρίποντο να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ.

Πραγματικά με έναν εξαιρετικό Πίτι και μια ομάδα που έδειξε φρέσκια και ορεξάτη για τη νίκη, η Λαμία έδειξε τις προθέσεις της από την αρχή.

Αντίθετα τα Γιάννενα που πήγαν στη Λαμία με ελλείψεις, άργησαν να δείξουν το γνώριμο πρόσωπό τους που είχαν στο Πρωτάθλημα.

Για να δούμε πως και γιατί ήρθε αυτή η νίκη  στη Λαμία

Ο Μπάμπης Τεννές, έχοντας το καλύτερο εργαλείο απόντα, τον Μπλάζιτς, προσπάθησε να συμμαζέψει την ομάδα του και να χτίσει γύρω από τον Πίτι και του βγήκε, αφού ο Ισπανός έκανε το παιχνίδι!!

Η Λαμία κατέβηκε με ένα 5-4-1, εναλλασσόμενο σε 3-5-2 και 3-4-3.
Κάτω από τα δοκάρια ο Παπαδόπουλος, δεξιά ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερά ο Παντελιάδης και στο κέντρο άμυνας οι Αναστασιάδης-Κουκόλης-Πριντέτα.

Στα χαφ δεξιά ο Μπουλούλης, αριστερά ο Τσούκαλος και στον άξονα ο Όμο και ελαφρώς πιο μπροστά ο Πίτι, ενώ στην κορυφή ο Βάντερσον.

Με αυτόν εδώ το σχηματισμό ο Τεννές, κρατούσε όταν είχε τη μπάλα στην κατοχή του τα τρία στόπερ, ανέβαιναν τα ακραία του μπακ, έκλειναν μέσα ο Μπουλούλης και ο Τσούκαλος, ώστε να πλαισιώσουν τον Όμο και ο Πίτι στήριζε τον Βάντερσον.

Όταν δε ο Βάντερσον έβγαινε στα άκρα για μετάβαση της μπάλας και του παιχνιδιού, ο Τσούκαλος γίνονταν το φορ και δημιουργούνταν ο διάδρομος δράσης για τον Πίτι.
Για να καταλάβετε την έννοια αυτή του διαδρόμου, αξίζει να δούμε τις διαδρομές που έκαναν με τη μπάλα οι Βασιλαντωνόπουλος και Μπουλούλης.

Έτσι το επιθετικό σύστημα έβγαινε για τη Λαμία σε 3-5-2, που προανέφερα και με τον Μπουλούλη όταν έμενε πίσω και ανέβαινε ο Βασιλαντωνόπουλος, σε 3-4-3(Βασιλαντωνόπουλος-Βάντερσον-Τσούκαλος).

Ας δούμε και τα Γιάννενα

Από την άλλη ο Γιάννης Πετράκης, έχοντας κι αυτός σημαντικές απουσίες, στήριξε τα άκρα του για να περάσει τις μπάλες στην περιοχή της Λαμίας, η Λαμία τον περίμενε και γι αυτό και ο Κόντε δεν πήρε πολλές μπάλες.

Με ένα σύστημα 5-3-2 και εναλλασσόμενο 4-1-4-1 κατέβηκε ο ΠΑΣ Γιάννενα, με τον Βελλίδη στην εστία, δεξιά ο Μπουκουβάλας, αριστερά ο Καρανίκας, στόπερ οι Τζημόπουλος-Σκόνδρας-Μιχαήλ.

Στο κέντρο οι Λίλα-Χέλκβιστ-Νικολιάς και επίθεση οι Κόντε και Βιντάλ.

Ο Πετράκης από την πλευρά του δεν είχε τους παίκτες να κάνουν κατοχή και πήγε το παιχνίδι από τα άκρα, με γεμίσματα και εναλλαγές στον άξονα με προσωπικές προσπάθειες.
Έτσι όταν έκανε επίθεση, τραβούσε πίσω τον Κόντε, έβγαζε μπροστά τον Βιντάλ, δεξιά ο Μπουκουβάλας και αριστερά ο Καρανίκας.

Σαν στήριγμα στα φορ, δηλαδή ψευτοδεκάρι ανέβαινε ο Χέλκβιστ και έβρισκε ο Κόντε διαδρόμους αλλά ήταν πολύ μακριά και έξω από την περιοχή.
Αν δείτε μόνο με σουτ απείλησαν και σκόραραν τα Γιάννενα.

Πάμε τώρα στις κόντρες που είχε το παιχνίδι από τις ομάδες, για να καταλάβετε πως έγιναν οι φάσεις, τα γκολ.

Η σχεδόν όμοια διάταξη που είχαν και οι δύο ομάδες, δεν θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά η μία από την άλλη.
Όμως κυριάρχησαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών, ειδικά της Λαμίας και έτσι πήρε το αποτέλεσμα.

Και οι δύο ομάδες ανέβασαν τα μπακ, όμως η Λαμία είχε καλύτερη κάλυψη, αφού οι Μπουλούλης και ο Ακόστα ξέρουν τις θέσεις αυτές.
Οπότε έβγαιναν μπροστά οι Βασιλαντωνόπουλος και Παντελιάδης, έκλειναν μέσα οι Τσούκαλος-Βάντερσον και ο Πίτι είχε πεδίο δράσης. Αν δείτε τις φάσεις, ακόμη και τα άστοχα σουτ έτσι ήρθαν.

Στον αντίποδα τα Γιάννενα δεν το είχαν αυτό και μπροστά στα στόπερ, τα αμυντικά χαφ με τα ανεβασμένα μπακ χάθηκαν. Άνοιγαν τα χαφ, και άφηναν τον άξονα κενό.

Η μετάλλαξη του συστήματος με τις αλλαγές, έκαναν τα Γιάννενα πιο επιθετικά, αφού πήραν μέτρα και έκλεισαν τη Λαμία πιο πίσω.

Αλλά με το σκορ 2 γκολ πίσω, πέρα από το γκολ που μείωσε και ένα επικίνδυνο σουτ, οδηγήθηκε στα γεμίσματα, που εκεί η Λαμία υπερέχει σε όλο το Πρωτάθλημα.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Αναστασιάδης, Πριντέτα (52′ Ακόστα), Κουκόλης, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπουλούλης, Παντελιάδης, Πίτι (89′ Άντρονικ), Τσούκαλος, Βάντερσον (65′ Μπούντνικ)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Καρανίκας, Βιντάλ (58′ Μανθάτης), Λίλα, Νικολιάς (66′ Αποστολόπουλος), Μπουκουβάλας, Κόντε, Χέλκβιστ (51′ Χαλκιαδάκης)

 

Αλέξης Γραμματικόπουλος
Γυμναστής-προπονητής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο.
Ανάλυση-Στατιστική ποδοσφαίρου.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App