Lamia analysis 27th matchday


Ακόμη έναν πολύτιμο πόντο έβαλε στο σακούλι της η Λαμία, αυτή τη φορά κόντρα στον Απόλλων σ την έδρα της.
Εδώ που έχει φτάσει το Πρωτάθλημα, είναι σημαντικό αυτό που κερδίζεις παρά αν χάσεις κάτι κι η Λαμία έχει καπαρώσει κατά 80% την παραμονή   στην Κατηγορία.

Το έχω ξαναγράψει, αν ανατρέξετε στα πρώτα άρθρα, η Λαμία στήθηκε αγωνιστικά να εξυπηρετεί συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και να θυσιάζει το όποιο θέαμα μπροστά στην ουσία.

Η ουσία λοιπόν, είναι πως 3 αγωνιστικές πριν το τέλος ο ΠΑΣ Λαμία έχει όλα τα αβαντάζ να παραμείνει σε αυτή.

Την επομένη τους τέλους του Πρωταθλήματος που θα είναι πιο σοφοί, ας γίνει καλύτερος σχεδιασμός σε όλα τα επίπεδα για να φανεί του χρόνου πιο ανταγωνιστική και να ανέβει σκαλοπάτι-τια ο ΠΑΣ Λαμία.

Όπως πάει το πράγμα και σε συνάρτηση με το δύσκολο πρόγραμμα των υποψήφιων ομάδων για υποβιβασμό (Απόλλων, Κέρκυρα) η Λαμία έχει το πάνω χέρι και πόντο-πόντο θα καταφέρει τη σωτηρία.
Ειλικρινά, δεν βλέπω το λόγο στις τρεις στροφές που απομένουν, να αλλάξει πρόσωπο η Λαμία ή οι αδιάφορες ομάδες και να κυνηγήσουν τη νίκη με τη Λαμία.

Τέλος πάντων, πάμε να δούμε τι έγινε με τον Απόλλωνα, σε ένα παιχνίδι που δεν άρεσε στον κόσμο της Λαμίας, γιούχαραν μάλιστα για το νωχελικό παιχνίδι των ομάδων (αυτό του βόλευε), αλλά το καλοκαίρι που θα διαβάζουν τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας στη Super League, θα καταλάβουν γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ειδικά σε μια Ανώνυμη Εταιρεία.

Έχοντας σημαντικές ελλείψεις ο Τεννές, έσφιξε την ομάδα και την κατέβασε περισσότερο με ένα σύστημα 4-5-1, παρά με το αγαπημένο του 4-2-3-1.

Στα δοκάρια ο Παπαδόπουλος, δεξιά ο Ασίγκμπα, αριστερά ο Παντελιάδης, κέντρο άμυνας Αναστασιάδης και Κουκόλης, ενώ στο κέντρο Μπλάζιτς-Μπουλούλης-Πίτι, δεξιά ο Βασιλάντωνόπουλος και αριστερά ο Τσούκαλος.
Προωθημένος ο Μπούντνικ.

Με τα γυρίσματα των Τσούκαλου και Βασιλαντωνόπουλου, δέθηκαν τα άκρα και δόθηκαν βοήθειες στα μπακ από γρήγορους ακραίους, ώστε να δυσκολέψει το παιχνίδι του Απόλλωνα, σε περίπτωση που θα βγει από τα άκρα, όπως και κάνει.
Να κλειστούν δηλαδή οι Αλμπάνης ή Σιατραβάνης.

Έτσι λοιπόν στο αναγνωριστικό παιχνίδι του πρώτου μέρους, η Λαμία δεν άφησε τον Απόλλωνα να πάρει έδαφος, μιας και ο Κονέ περιορίστηκε μπροστά στα στόπερ του, ενώ η Λαμία με άριστη μετάβαση (transtion) κατάφερε και έκανε δύο φάσεις, με δύο μακρινά σουτ.

Όπως και η Λαμία έτσι και ο Απόλλωνας του Παράσχου, δεν ανοίχθηκε ιδιαίτερα, έπαιξε κι αυτός σφιχτά, έκλεινε διαδρόμους και δεν έλεγε να βγει με τίποτα στην επίθεση.
Μόνο με κάτι γεμίσματα από φάουλ περνούσε τη μπάλα στα καρέ της Λαμίας.

Ο Παράσχος λοιπόν, παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-4-2, τον Χουάντερσον στην εστία, δεξιά Κοντοές, αριστερά ο Ναδάλες, και στο κέντρο οι Ζησόπουλος και Παπάζογλου.
Αμυντικά χαφ οι Τσουκαλάς-Κονέ, δεξιά ο Στάθης, αριστερά ο Αλμπάνης, πιο μπροστά ο Χουάρες και δίπλα του ο Ελμπαζ.

Ο Χουάρες είχε έναν περίεργο ρόλο, έκλεινε δεξιά και αριστερά, δημιουργούσε διαδρόμους και παράλληλα στήριζε τον Αλμπάνη σε όποια ενέργεια έκανε.

Στους διαδρόμους που έφτιαχνε, μία ο Τσουκαλάς κι μια ο Κονέ ανέβαιναν και πλαισίωναν την επίθεση.
Μάλιστα δύο σουτ και μια ακόμη ευκαιρία, τη δημιούργησαν οι δύο χαφ που βρήκαν αυτούς τους διαδρόμους.

Επειδή στο δεύτερο μέρος έγιναν περισσότερες φάσεις, οι δύο ομάδες, έπαιξαν σφιχτά, άρα έδωσαν περισσότερο χώρο η μια στην άλλη.
Στη μετάβαση λοιπόν καλύτερη ήταν η Λαμία, το δείχνουν και τα στατιστικά με τις περισσότερες ευκαιρίες.
Ευκαιρίες που έγιναν από πολλά σουτ, ειδικά του Παντελιάδη, όταν δεν μπόρεσαν οι γηπεδούχοι ελλείψει Βάντερσον να διασπάσουν την άμυνα και να πατήσουν περιοχή.

Και αν δείτε οι Ακόστα και Ανιέτε κινήθηκαν σε ρηχά νερά και δεν κατάφεραν να δώσουν επιθετικές βοήθειες.

Ως απάντηση στον Τεννέ, ο Παράσχος έβαλε μέσα τον Σιατραβάνη για να ισορροπήσει την όλη κατάσταση, αλλά βρήκε μια Λαμία καλά οργανωμένη και με συμπαγή άμυνα.

Έτσι οι 8 φάσεις που καταγράφηκαν, 2 στο πρώτο και 6 στο δεύτερο ημίχρονο, φαντάζουν πολλές για ένα παιχνίδι που ΚΑΙ οι δύο ομάδες ήξεραν τι ήθελαν, να μη χάσουν.

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μπ. Τεννές)
Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Κουκόλης, Αναστασιάδης,
Μπουλούλης, Μπλάζιτς, Τσούκαλος (69′ Φράγκος), Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι (30′ λ. τρ. Ακόστα), Μπούντνικ (85′ Κουτρομάνος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γ. Παράσχος)
Χουάντερσον, Κοντοές, Στάθης, Ζησόπουλος, Παπάζογλου,
Τσουκαλάς, Χουάρεζ, Ναδάλες (38′ λ. τρ. Κούρος), Αλμπάνης (46′ Σιατραβάνης), Κονέ, Ελμπάζ (84′ Ανιέτε).

 

Αλέξης Γραμματικόπουλος
Γυμναστής-προπονητής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο.
Ανάλυση-Στατιστική ποδοσφαίρου.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App