Lamia analysis 26th matchday


Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, άργησα να σας μεταφέρω την ανάλυση του παιχνιδιού Κέρκυρα-Λαμία, μιας και είχαμε το Καθολικό Πάσχα (εδώ στη Γαλλία) και στη συνέχεια το δικό μας το Ορθόδοξο στην Ελλάδα και είπα να σας βάλω το κλίμα λίγο πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής.
Ας δούμε λοιπόν τι έγινε στην Κέρκυρα.

Χρυσό βαθμό πήρε η Λαμία στην Κέρκυρα, πράγμα που σημαίνει πως διατήρησε τη μεταξύ τους διαφορά και την έχει από κάτω στη βαθμολογία, γιατί μην ξεχνάμε πως έχουν τον ίδιο στόχο την παραμονή.

Βέβαια η Λαμία έχει ελαφρώς πιο εύκολο πρόγραμμα από την Κέρκυρα και αυτό είναι που κάνει το βαθμό αυτό αν μη τι άλλο πολύτιμο.

Πάμε να δούμε τι ήθελε και τι πήρε η κάθε ομάδα από το παιχνίδι.

Ο Μπάμπης Τεννές κατέβασε τη Λαμία με ένα 4-5-1 και χρησιμοποίησε παίκτες, ειδικά τους λαμιώτες Τσούκαλο κι Μπουλούλη και του βγήκαν.
Κι αυτό γιατί οι πιτσιρικάδες της Λαμίας έτρεξαν παντού και έκλειναν χώρους.

Πάμε να δούμε τη διάταξη και το στήσιμο της Λαμίας.

Παπαδόπουλος κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Ασίγκμπα, αριστερά ο Παπαργυρίου, κέντρο άμυνας Ανστασιάδης-Κουκόλης.
Αμυντική γραμμή βγαλμένη με εγγύηση, χωρίς τις δοκιμές των νεοφερμένων του χειμώνα.
Στα χαφ, μπροστά από τα στόπερ οι Μπλάζιτς-Μπουλούλης, λίγο πιο μπροστά ο Πίτι και δεξιά ο Βασιλαντωνόπουλος και αριστερά ο Τσούκαλος.
Προωθημένος επιθετικός ο Μπούντνικ.

Έτσι η Λαμία δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στην Κέρκυρα να βρει τους διαδρόμους ώστε να απειλήσει και το κυριότερο να φτάσει στην εστία.
Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα δυο σουτ εκτός περιοχής.

Από την άλλη η Λαμία μπήκε πολύ δυνατά, ορεξάτη και με πολλά τρεξίματα και έκανε φάσεις, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Πίτι.
Ένας Πίτι που ήταν καλυπτόμενος άριστα από το δίδυμο των αμυντικών του χαφ και προωθούνταν μέχρι και δίπλα στο φορ.

Πάμε και στην Κέρκυρα να δούμε πως κατέβηκε.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης, επειδή περίμενε τη διάταξη της Λαμίας, μετέτρεψε το 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε σε άλλα παιχνίδια, σε ένα 3-5-2, το οποίο όμως δεν του πρόσφερε και πάρα πολλά, αλλά του δημιούργησε και προβλήματα, καθώς άνοιξε την ομάδα και η Λαμία βρήκε χώρους.

Στην εστία κάθισε ο Γιαννακόπουλος, δεξιά ο Σιόντης, αριστερά ο Λέκοβιτς, κεντρικά Αντέτζο και Γρομητσάρης.
Στο κέντρο οι Μπαλάφας και Κρητικός, δεξιά Παμλίδης, αριστερά Επστάιν, λίγο πιο μπροστά ο Ρόλε και προωθημένος ο Τουράμ.

Με τα πολύ αργά αμυντικά χαφ η Κέρκυρα και τις πρώτες ευκαιρίες της Λαμίας, ο Σιόντης βγήκε πιο μπροστά για ενίσχυση.
Από την άλλη η υποχρεωτική αντικατάσταση του Παμλίδη από τον Ζορμπά πολύ νωρίς, έφερε αλλαγή στο σχηματισμό της Κέρκυρας, χωρίς ουσία και αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα, με την Κέρκυρα φορτωμένη με άγχος, πίεσε ανορθόδοξα και έκλεισε τη Λαμία στα καρέ της.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να μην μπορεί και η ίδια να επιτεθεί.
Έχουμε πει μέσα από αυτή εδώ τη στήλη, πως σε γεμάτη περιοχή χρησιμοποιείς κεντρώους παρά επιθετικούς, δεν προσθέτεις κι άλλο κόσμο μέσα στην περιοχή.

Αν δείτε τις ευκαιρίες που είχε η Κέρκυρα, είναι όλα από σουτ από το ύψος της περιοχής και με πολύ κόσμο μπροστά.
Όταν χρειάστηκε να επέμβει ο Παπαδόπουλος, ειδικά στη διπλή ευκαιρία στο 60′ ήταν εκεί, γιατί δέχθηκε επίθεση από πολλά μέτρα και είχε το χρόνο ν αντιδράσει.

Από κει και πέρα, οι αλλαγές του Τεννέ οδήγησαν την Κέρκυρα να παίξουν με σέντρες, εκεί όπου η Λαμία υπερτερεί και έχει εύκολο έργο, ακόμη και από τις ομάδες της κορυφής.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σιόντης, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Κρητικός (78′ Μυτίδης), Μπαλάφας, Παμλίδης (28′ λ. τρ. Ζορμπάς), Ρόλε, Επστάιν, Τουράμ (83′ Αρτυματάς).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παπαργυρίου (78′ Μπεν Τζεμιά), Βασιλαντωνόπουλος, Μπουλούλης, Μπλάζιτς, Τσούκαλος (62′ Βάντερσον), Πίτι, Μπούντικ (86′ Αντρόνικ).

 

Αλέξης Γραμματικόπουλος
Γυμναστής-προπονητής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο.
Ανάλυση-Στατιστική ποδοσφαίρου.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App