Lamia analysis 22nd matchday


Προγραμματισμένη ήττα ήταν όπως δήλωσε ο Μπάμπης Τεννές το αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ για τη Λαμία, έστω κι αν έπαιζε μέσα στο ΔΑΚ.

Η… ελεγχόμενη αυτή έκρηξη, είχε απώλειες όμως αφού εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά, ήρθε η κίτρινη στον Όμο και τώρα τρέχουμε, μιας και ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής θα λείψει με Κέρκυρα και Πλατανιά, εκεί που τον χρειάζεται πάση θυσία.

Στον Παναθηναϊκό, αν απουσιάσει, μικρό το κακό, γιατί το Τριφύλλι είναι από πάνω, αν πάρει κάτι η Λαμία θα είναι πάρα πολύ καλό, με τους από κάτω όμως του θέλει η Λμία όλους του ποδοσφαιριστές, να μην απουσιάσει κανείς, γεμάτη η φαρέτρα.

Πάμε όμως να δούμε τι έγινε στο Λαμία-ΠΑΟΚ.

Με το γνωστό 4-2-3-1 κατέβασε την ομάδα ο Μπάμπης Τεννές, πολύ σφιχτό και με κολλητές τις γραμμές, χωρίς πολλούς χώρους.
Όλα αυτά βέβαια για ένα ημίχρονο, γιατί στο άλλο άνοιξε πολύ η ομάδα.
Με Βασιλαντωνόπουλο δεξιά, Παντελιάδη αριστεράς, Αναστασιάδη-Ασίγκμπα στο κέντρο, μπροστά τους οι Όμο-Μπλάζιτς, στα χαφ οι Πίτι κέντρο, δεξιά Βάντερσον, αριστερά Ακόστα και φορ ο Μπούντνικ.

Η Λαμία δεν κατάλαβε δυνατή και ουσιαστική πίεση, αλλά δεν έκανε και τίποτα.

Ο ΠΑΟΚ με το ίδιο σχήμα αλλά η παράταξη αλλοιωμένη ελαφρώς, λόγω των κλειστών χώρων και διαδρόμων, του Λουτσέσκου.

Δεξιά ο Μάτος, αριστερά ο Βιεϊρίνια, στο κέντρο άμυνας οι Κρέσπο-Βαρέλα, αμυντικά χαφ οι Κάνιας-Μαουρίτσιο και μπροστά τριάδα με Πέλκα κέντρο, ο Μπίσεσβαρ αριστερά, ο Μακ δεξιά, ενώ φορ ο Πρίγιοβιτς.

Στα κλεισίματα του Ακόστα στο ανέβασμα του Βιεϊρίνια, άνοιγε ο Πέλκας πότε δεξιά και πότε αριστερά, οπότε η διάταξη γίνονταν 4-1-4-1.
Φαίνονταν ο ΠΑΟΚ να έχει ανεβάσει Μακ-Πέλκα δεξιά, Βιεϊρίνια-Μπίσεσβαρ αριστερά και είχε ένα κενό (τρύπα) στο κέντρο.
Γιατί δεν ανέβαινε ένας εκ των Μαουρίτσιο και Κάνιας. Αυτό για το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό άλλαξε, όχι όμως από τον ΠΑΟΚ, αλλά από τη Λαμία.

Ανέβηκε πάνω από τα 25 μέτρα κι βρήκαν χώρο οι ακραίοι του. Ο Μακ δηλαδή πιο πολύ.
Εδώ είναι που ο Λουτσέσκου έδειξε πως… κάτι ξέρει από προπονητική, αφού διάβασε τον Παντελιάδη, και μπλόκαρε τα διαγώνια κλεισίματα των αμυντικών χαφ με τα δικά του χαφ(κυρίως τον Μπλάζιτς) και ανέβασε τον Μάτος.
Έτσι ο Παντελιάδης ανάμεσα σε Μάτος και Μακ, δεν ανταποκρίθηκε, ο Μπλάζιτς δεν συνέκλινε και έβγαινε αναγκαστικά ο Αναστασιάδης. Ο οποίος έλειπε από το κέντρο της άμυνας όταν πέρασε η μπάλα και ήταν ψηλά, με σέντρα.

Για να γίνει πιο κατανοητό, όταν άνοιξαν την άμυνα της Λαμίας, οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ, πισωγύρισαν τα χαφ της Λαμίας να μαρκάρουν και βρήκε χώρο να πάρει θέση στην περιοχή ο Πέλκας και ο Μαουρίτσιο, ανενόχλητοι. Έχουν ενεργή συμμετοχή στα γκολ.
Αυτό έγινε γιατί ο Όμο που κάλυψε τον Αναστασιάδη, έπεσε πάνω στη φάση αχρείαστα, αφού ο Μακ έβγαλε τη σέντρα. Αλλού χρειάζονταν να υπάρξει η κάλυψη.

Στο πρώτο μέρος τα διαγώνια κλεισίματα των Όμο-Μπλάζιτς, άφησαν τον Αναστασιάδη στη θέση του και δεν δέχθηκε επίθεση η Λαμία, παρά μόνο από μία στημένη φάση.
Στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί ήταν που έπρεπε να προσέξει περισσότερο η Λαμία, αλλά ήτν τέτοια η πίεση που όπως και να ήταν ο ΠΑΟΚ κάτι θα πετύχαινε.
Το σύστημα του ΠΑΟΚ, ήταν ένα πιεστικό 4-3-3, τόσο σε επίθεση, όσο και να αμυνθεί ψηλά.

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο (67′ Μπεν Τζεμία), Μπλάζιτς, Πίτι, Ακόστα, Βάντερσον (75′ Βάντερσον), Μπούντνικ (61′ Άστσεριτς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):  Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (78′ Μουλέν), Μακ (89′ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ (72′ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

 

 

Αλέξης Γραμματικόπουλος
Γυμναστής-προπονητής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο.
Ανάλυση-Στατιστική ποδοσφαίρου.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App