Κώστας Αλεξίου: «Δημιουργήσαμε ομάδα για τη Γ’ Εθνική»


Photo-video: Μαρία Παληαλέξη
Συνέντευξη: Ηλίας Ζαχάρης

Το Speaker.gr συνάντησε τον προπονητή του ΑΟ Στυλίδα, Κώστα Αλεξίου, και είχε μαζί του μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.
Μας μίλησε για όλους και για όλα, το μυστικό της επιτυχίας του ΑΟΣ, το πλάνο και το όνειρο της Γ’ Εθνικής, το Πρωτάθλημα στην Α’ Φθιώτιδας και αν θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του λιμανιού.

Διαβάστε τη συνέντευξη και δείτε τα videos

Sp: Να ξεκινήσω λίγο ανάποδα, μετά τη χρόνια δημιουργία ποδοσφαιριστών, ήρθε η ώρα ο Κώστας Αλεξίου να δημιουργήσει ομάδα που θα πρωταγωνιστεί;

K.A: Δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο ανάποδη η εισαγωγή σας, γιατί ένας προπονητής όταν συνεργάζεται με ένα σύλλογο πάντα θέτει συγκεκριμένους στόχους ανάλογα με τους αθλητές που έχει να διαχειριστεί. Στο να δημιουργείς παίχτες ποδοσφαίρου από τις μικρές ηλικίες είναι λειτούργημα και ένας επιτυχημένος προπονητής πρέπει να έχει μεγάλο και πολύπλευρο προφίλ διατηρώντας το ή βελτιώνοντάς το με μακρόχρονη πορεία και επιμονή για το αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από το πόσους μικρούς αθλητές θα τους φτάσει σε ένα σημείο να αγωνίζονται σε μεγαλύτερη ηλικία σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στο να διαχειρίζεσαι έτοιμους παίχτες σε μια ομάδα πρέπει επίσης ο προπονητής να έχει μια ισχυρή προσωπικότητα με ποικιλία γνώσεων και εμπειριών ώστε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε μικρό όμως χρονικό διάστημα, συνήθως ετήσιο. 

Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχουν μεγάλοι βαθμοί δυσκολίας με διαφορετικότητες πιστεύω.

Το αν εγώ προσωπικά μαζί με αξιόλογους συναδέλφους προπονητές μέσα από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας που ιδρύσαμε, φτάσαμε δεκάδες παίχτες να παίζουν σε επαγγελματικό επίπεδο ποδόσφαιρο (χαρακτηριστικά σήμερα 4 παίχτες μας με επαγγελματικό συμβόλαιο παίζουν στη Λαμία) σίγουρα αποτελεί τεράστια γνώση και εμπειρία και αυτή η μεταφορά μάθησης στο επίπεδο της σημερινής ομάδας (Στυλίδα) που έχω την τύχη να συνεργάζομαι είναι θησαυρός.

Ναι, δημιουργήσαμε (Διοίκηση – Παίχτες – Προπονητές) μια ομάδα που πρωταγωνιστούσε πέρσι και φέτος και εμφανιζόμαστε μέχρι σήμερα αυτή την ποδοσφαιρική χρονιά, ποιο έτοιμοι από κάθε άλλη φορά στην επίτευξη του στόχου.

Sp: Απομένουν 4 τελικοί μέχρι την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και την απευθείας άνοδο. Είναι εφικτό αυτό;

K.A: Όταν πρωταγωνιστείς σε ένα πρωτάθλημα δεν έχεις το περιθώριο να ξεχωρίσεις παιχνίδια από πλευράς σημαντικότητας, όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί και απαιτείται ανάλογη σοβαρότητα και ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.
Άρα και τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος έχουν το καθένα ξεχωριστά μεγάλο βαθμό σημασίας γιατί πλέον έχουμε την διαφορά των 7 βαθμών (απευθείας πρωταθλητής χωρίς πλέι οφ) από τους άλλους διεκδικητές, μιας και έχουμε 9 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.
Ναι είναι εφικτό γιατί έχουμε δυο παιχνίδια εκτός και δυο μέσα στην έδρα μας.
Τα παιχνίδια που παίζουμε στην έδρα μας είναι αδιάφορα για τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε, ενώ τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πιο δύσκολα γιατί η μια ομάδα θα παλέψει μέχρι τέλους για την σωτηρία της και η άλλη για την αγωνιστικότητά της, την αξία της και την ιστορία της.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Sp: Ήταν ο στόχος από την αρχή η άνοδος ή ήρθε στην πορεία;

K.A: Απολύτως ναι. Άλλωστε από την αρχή εγώ προσωπικά αλλά και η διοίκηση δηλώσαμε σε αντίστοιχα ερωτήματα δικών σας και συναδέλφων σας ότι θα έχουμε σαν στόχο το πρωτάθλημα.
Συνήθως οι δημοσιογράφοι και οι τοπικοί ποδοσφαιρικοί κύκλοι που βγάζουν προγνωστικά πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, μας είχαν στην 5αδα που θα πρωταγωνιστούσε, ίσως όχι το πρώτο φαβορί μιας και τρεις ομάδες από την Λοκρίδα φιγούραραν στις πρώτες θέσεις και όχι τυχαία.

Sp: Είσαι από πέρυσι στην ομάδα, τι πρόσθεσες και τι άλλαξες ώστε να πετύχει η ομάδα αυτή την πορεία;

K.A: Ναι είμαι από πέρυσι στην ομάδα.
Δεν χτίζεται μια ομάδα όπως η Στυλίδα μέσα σε ένα χρόνο όταν έχεις να συντονίσεις ερασιτέχνες αθλητές, όταν όμως οι ομάδες έχουν την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να χτιστούν μέσα σε ένα μήνα όταν ενισχυθούν  με επαγγελματίες παίχτες.
Συνεπώς το έργο και η ευθύνη που είχα μαζί με τον συνεργάτη μου Γ. Κυριακίδη και την Διοίκηση ήταν μεγάλο.
Η Στυλίδα σαν ομάδα έχει ίσως μια από της μεγαλύτερες ιστορίες και μια βαριά φανέλα την οποία και εγώ υπηρέτησα πιο παλιά. Άρα έπρεπε να φτάσουμε την ομάδα μας ψηλά εκεί που της αρμόζει.

Αυτά που πρόσθεσα είναι αρκετά πιστεύω. Καταρχήν τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου, την ψυχολογία και την ηρεμία στην προπόνηση και στους αγώνες, τη δικαιοσύνη, το χιούμορ, την χαρά στο παιχνίδι, τον ανταγωνισμό και τις ευκαιρίες σε πολλούς μικρούς.  

Αυτά που άλλαξα ίσως να είναι και πιο σημαντικά από αυτά που πρόσθεσα, γιατί είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις κάτι όταν έχει διαμορφωθεί νωρίτερα ή έχει γίνει συνήθεια ή θεωρείται δεδομένο. Νομίζω ότι η ομάδα άλλαξε προσωπικότητα και οντότητα, άλλαξε στο θέμα της πειθαρχίας, άλλαξε στο θέμα του αυτοσεβασμού και του σεβασμού απέναντι στους αντιπάλους τους διαιτητές την ΕΠΣΦ και στους φιλάθλους.
Στο αθλητικό κομμάτι άλλαξαν θέσεις παιχτών που εγώ θεώρησα σωστό και σύμφωνα με την δική μου τακτική θα απέδιδε η ομάδα καλύτερα, άλλαξε η τακτική στην ομάδα και ο τρόπος ανάπτυξης δίνοντας έμφαση στην τεχνική και στο επιθετικό ποδόσφαιρο, άλλαξε η ποιότητα στην προπόνηση με την πληρότητα αθλητών στις προπονήσεις, άλλαξε η θέση του προπονητή και του ποδοσφαιριστή και δημιουργήθηκε μια σχέση φιλικής συνεργασίας με τον απαραίτητο αμοιβαίο σεβασμό.
Όλα αυτά τα στοιχεία πιστεύω ότι ολοκληρώνουν την προσωπικότητα του αθλητή και τον κάνουν να νιώθει και να είναι πρωταθλητής.

Sp: Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να στηθεί η ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό, υπάρχει μυστικό επιτυχίας;

K.A: Πάντα υπάρχουν δυσκολίες στο να στηθεί μια ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό καθώς υπάρχουν και αρκετά μυστικά σε μια επιτυχία.
Το ευτύχημα είναι όμως να έχεις την πρόγνωση για τις δυνατότητες που έχεις και που μπορείς ν φτάσεις και πότε είναι το σωστό τάιμινγκ για να κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις. Ευτυχήσαμε να έχουμε στο 90% του ρόστερ μας παίχτες γηγενείς και μάλιστα στην ίδια ηλικία που είχαν από μικροί μαζί κοινές εμπειρίες.
Προσθέσαμε και άλλους παίχτες από την Στυλίδα που αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες, προσθέσαμε παίχτες από την Λαμία που έπαιζαν μαζί στις μικτές και τους είχα στην Ακαδημία από μικρά παιδάκια, προσθέσαμε παίχτες τον Γενάρη που έκαναν ο καθένας την διαφορά στη θέση που παίζει και ας ήταν η ομάδα 5 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο, βγήκαμε νωρίς έξω από το θεσμό του Κυπέλλου κάνοντας μας στη πορεία καλό στο πρωτάθλημα και το σημαντικότερο είναι ότι είχαμε σε κάθε θέση από δυο ισάξιους παίχτες με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εσωτερικές αλλαγές για την κάλυψη των κενών η των αδυναμιών και όλοι οι παίχτες γνώριζαν τους ρόλους τους στο παιχνίδι.
Και ας μην πάμε μακριά να ευλογήσουμε και τα γένια μας, έχουμε το μεγαλύτερο παράδειγμα επιτυχίας που λέγεται ΠΑΣ Λαμία με τον Παν. Παπαϊωάννου και τη Διοίκηση του μαζί με Μπ. Τεννέ και τους συνεργάτες του, είναι δυνατόν να μην έχεις αυτούς τους ανθρώπους σαν πρότυπα και να μην μιμηθούμε τις κινήσεις τους στο βαθμό που έχουμε δυνατότητες;

Sp: Σε τι βαθμό σε στηρίζει η διοίκηση και ποια βοήθεια έχεις από την πόλη της Στυλίδας;

K.A: Έχω την χαρά και την τύχη να συνεργάζομαι με μια υπέροχη διοίκηση οι περισσότεροι ήμασταν συμμαθητές και με άλλους συμπαίχτες και φίλοι καταλαβαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει αμέριστη εμπιστοσύνη και σεβασμός καθώς και υποστήριξη σε όλους τους τομείς.
Μπορεί οικονομικά να μην είμαστε η πλουσιότερη ομάδα αλλά κυριαρχεί το συναίσθημα και η αγάπη υπερισχύει για αυτή την ομάδα με αυτούς τους παίχτες και αυτούς τους φιλάθλους που την ακολουθούν και την ενισχύουν πάντα όταν λειτουργεί σωστά. 
Όταν η ομάδα έδειξε ότι έχει την δύναμη να κάνει πρωταθλητισμό και μπορεί, ο κόσμος επέστρεψε στο γήπεδο και γέμισαν οι κερκίδες, δίνοντας μεγάλη χαρά σε μας και κυρίως στους ποδοσφαιριστές που έχουν ένα ακόμη λόγο να παθιάζονται περισσότερο για αυτό που αγαπάνε.
Θέλω να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου μιας και μου δίνετε εσείς την δυνατότητα να εκφραστώ, και τους θέλουμε μέχρι τέλους να είναι ο δωδέκατος παίχτης μας.
Όσο για την πολιτική ηγεσία της πόλης μας πιστεύω ότι ο βουλευτής Κος Δ. Βέττας και ο Δήμαρχός μας Κος Απ. Γκλέτσος είναι πάντοτε κοντά μας και είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της διοίκησης ώστε να πάει η ομάδα εκεί που της αρμόζει.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Sp: Ποια τα ατού του ΑΟΣ, σε σχέση με τις άλλες ομάδες;

K.A: Θα απαντήσω σε αυτή την ερώτησή λίγο γενικά, για τις άλλες ομάδες επειδή δεν τις ζω για να τις ξέρω και να συγκρίνω περισσότερο, πιο ειδικά θα απαντήσω για την δική μας ομάδα σύμφωνα με τα μεταξύ μας παιχνίδια που παίξαμε με τις άλλες ομάδες και το οποίο θεωρώ ότι δεν είναι τελείως αντικειμενικό.

Ξεκινώντας από την θέση του τερματοφύλακα. Συνδυάσαμε την εμπειρία και την νεότητα με ένα 17αρη που τα πήγαν εξίσου πολύ καλά. Η άμυνά μας είναι το μυστικό μας, απίστευτα πειθαρχημένη με μεγάλη εμπειρία τεχνική και δύναμη. Το κέντρο είναι το μεγάλο ατού αυτής της ομάδας που στην σύνθεση της έβαλα και εγώ το χεράκι μου και τους ευχαριστώ που ακολούθησαν και ακολουθούν κάποιες τροποποιήσεις ανάλογα με το σύστημα που παίζουμε και τον αντίπαλο. Στην επίθεση πλέον δεν υπάρχει ίχνος αμφισβήτησης έχοντας σέντερ φορ τους δυο πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος και ακραίους παίχτες με τεράστιες εμπειρίες σε εθνικά πρωταθλήματα. Απλά η ομάδα αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές και υπερισχύει απέναντι σε όλες τις ομάδες σε όλα τα επίπεδα.

Sp: Η πειθαρχία και η ψυχολογία είναι κομμάτια που δούλεψε ο Κώστας Αλεξίου;

K.A: Δυο κομμάτια δύσκολα κ. Ζαχάρη, που συχνά έρχονται σαν έννοιες σε σύγκρουση και σε αντιπαράθεση. Διαφορετικά ερμηνεύει ο καθένας προπονητής ή παράγοντας ή φίλαθλος την πειθαρχία και πολλές φορές κρίνονται λάθος κάποιες αντιδράσεις ή συμπεριφορές ποδοσφαιριστών. Προσωπικά θεωρώ ότι μέσα από τον σεβασμό που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας προπονητές και παίχτες έχουμε κερδίσει όλοι στο θέμα της πειθαρχίας στο μέτρο του δυνατού και το χαρμόσυνο νέο σε αυτή την ομάδα είναι ότι δεν έχει δεχτεί ούτε μια κόκκινη κάρτα φέτος, γεγονός που έρχεται σε μεγάλη αντιπαράθεση με την περσινές εμφανίσεις που δεν υπήρχε παιχνίδι χωρίς αποβολή παίχτη μας για ανάρμοστες συμπεριφορές απέναντι σε διαιτητές. Εμείς το αλλάξαμε κάναμε τεράστια προσπάθεια και έχει πλέον τεράστια διαφορά εικόνας η ομάδα μας. Άλλαξαν και οι διαιτητές στην αντιμετώπιση των παιχτών μας όταν κατάλαβαν και αυτοί ότι δουλέψαμε σκληρά και επίμονα και σε αυτόν τον τομέα, και τους ευχαριστώ γιατί και αυτοί είναι κομμάτι του παιχνιδιού.     

Όσο για την ψυχολογία είναι ένα κομμάτι το οποίο πρέπει να το γνωρίζεις ή να το σπουδάσεις ή να το διαβάσεις αρκετά για να μπορείς να το μεταδόσεις. Έρευνες αναφέρουν ότι 100% του μάξιμουμ απόδοσης ενός αθλητή ομαδικού αθλήματος επηρεάζεται από δυο παράγοντες, το 70% αποδίδεται στις φυσικές ικανότητες και το 30 % στην ψυχολογία του αθλητή. Πιστεύω ότι οι γνώσεις μου και οι εμπειρίες μου στο θέμα της ψυχολογίας να επηρεάζουν τους παίχτες μας προς το θετικό αποτέλεσμα και να κερδίζουν στην απόδοση υψηλό ποσοστό και αυτό φαίνεται από το πάθος που δείχνουν για την νίκη από το 1ο έως το 90ο λεπτό του παιχνιδιού.

Sp: Τι φοβήθηκε ο Κώστας Αλεξίου κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος;

K.A: Πρώτα από όλα φοβήθηκα τις καλές ομάδες Καλαπόδι – Μαλεσίνα – Αταλάντη – Ευρυτανικό – Λιβανάτες σε τι κατάσταση θα είναι όταν παίζουμε μεταξύ μας.
Φοβήθηκα τον κακό μας εαυτό σε κάποια παιχνίδι – και υπήρξε – με το Κρίκελο.
Φοβήθηκα τους τραυματισμούς, δεν υπήρξαν πολλοί – εκτός ενός  παίχτη – με χιαστό.
Φοβήθηκα την αντιμετώπιση των διαιτητών απέναντι στη ομάδα μας λόγω περσινών συμπεριφορών.
Φοβήθηκα τον ορισμό των διαιτητών σε κρίσιμα παιχνίδια.
Φοβήθηκα κακούς αγωνιστικούς χώρους.
Ευτυχώς καμία από τις φοβίες μου δεν επαληθεύτηκε.

Sp: Η εντοπιότητα και το οικογενειακό κλίμα, προπονητών και ποδοσφαιριστών, είναι ο γνώμονας όχι μόνο για τη Στυλίδα αλλά και για όλες τις ομάδες να έχουν μέλλον;

K.A: Πιστεύω ότι είναι δίκοπο μαχαίρι. Χρειάζεται καλός συντονισμός. Χρειάζεται να ξεχωρίσουν οι ρόλοι του καθενός. Χρειάζεται ο απαραίτητος σεβασμός και δικαιοσύνη.

Αν μπορέσεις και τα συνδυάσεις και τα διαχειριστείς σωστά τότε έχεις μια ισχυρή ομάδα σαν γροθιά, κανένα δάχτυλο από μόνο του δεν είναι δυνατό, όλα μαζί ενωμένα όμως μπορούν να ¨σκοτώσουν¨. Χρειάζονται καλοί συντονιστές για να λειτουργήσει σωστά αυτό το πρότυπο και πολλές υποχωρήσεις σε πολλά θέματα και από τις δυο πλευρές. Πάντως πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει και να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Sp: Τελικά ποιος ρόλος επικρατεί στον Κώστα Αλεξίου, του προπονητή, του παιδαγωγού ή του επιστήμονα;

K.A: Σε αυτό το επίπεδο των ομάδων θα έλεγα ότι όλα χρειάζονται εξίσου, σε επαγγελματικό επίπεδο όμως υπερισχύουν του προπονητή και του επιστήμονα.

Δεν μπορείς να λες ότι είσαι προπονητής, όταν δεν μπορείς να στήσεις μια ομάδα, όταν δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι παικτικά όταν αντιμετωπίζεις δυσκολίες σε ένα παιχνίδι, όταν δεν ρισκάρεις εκεί που πρέπει, όταν δεν δοκιμάζεις νέες τακτικές ανάλογα με τους παίχτες που έχεις, η να χρησιμοποιείς λάθος επιλογές. Άρα πρέπει να είσαι προπονητής.

Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεις τον κάθε παίχτη ερασιτέχνη το ίδιο με ένα επαγγελματία, δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο όλους τους ποδοσφαιριστές καθένας θέλει το δικό του τρόπο, πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και να δίνονται συμβουλές ακόμη και σε προσωπικά θέματα με τους παίχτες, να συζητάς ακόμη και πιθανές προσωπικές απογοητεύσεις λόγω απόδοσης των παιχτών. Άρα πρέπει να είσαι και παιδαγωγός.

Δεν μπορείς να κάνεις προπόνηση χωρίς να μην ξέρεις τι επιδιώκεις να κερδίσεις, δεν μπορεί να μη ξέρεις τα όρια ενός αθλητή, δεν μπορεί να μην έχεις την ικανότητα να τροποποιήσεις την προγραμματισμένη προπόνηση επειδή έχει άσχημες καιρικές συνθήκες ή δεν έχεις αρκετούς παίχτες στη προπόνηση χωρίς να χάσεις τον προγραμματισμένο σου στόχο, δεν μπορεί να μην ξέρεις πότε και αν οι παίχτες σου  παρουσιάζουν υπέρμετρο κάματο ή δεν είναι προπονημένοι.  Άρα πρέπει να είσαι και επιστήμονας.

Sp:Πόσο έτοιμη είναι η Στυλίδα, τι προσθήκες θέλει για να σταθεί στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;

K.A: Η Στυλίδα καλώς εχόντων των πραγμάτων, γιατί ακόμη το πρωτάθλημα δεν τελείωσε και ούτε οι βαθμοί μαθηματικά έχουν εξασφαλιστεί, εάν βγει στην Γ΄ Εθνική πιστεύω ότι από θέμα έμψυχου υλικού θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 με 7 προσθήκες έμπειρων ποδοσφαιριστών σε όλες τις γραμμές, διατηρώντας φυσικά τον φετινό κορμό λόγω του ότι και στατιστικά η ομάδα έχει να χάσει 38 συνεχόμενα παιχνίδια από πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι ήδη υπάρχει μια μεγάλη δυναμική παιχτών και θα μπορέσει να κρατηθεί στη Γ΄ Εθνική αφού γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες από την Διοίκηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Ηλίας Ζαχάρης

Γεννήθηκε στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, ακούγοντας τα "ιερά τέρατα" να βρυχώνται στα χώματα για το Rally Acropolis. Μεγάλωσε με τον Βασίλη Γεωργίου και τις απίθανες περιγραφές του, όπου και τον μιμούνταν, πως να μη γίνει σπίκερ... Στην εφηβεία του στα '80s υπήρξε ραδιοπειρατής και το πρώτο του άρθρο το έγραψε στην αθλητική εφημερίδα "Πρωινά Νέα" του συγκροτήματος Παπαλέξη. Σπούδασε δημοσιογραφία και τη δεκαετία του '90, συνεργάστηκε με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαμίας(Πολύχρωμα FM), την εφημερίδα Φθιωτική Ενημέρωση, το Mtv Λαμίας και το Star Κεντρικής Ελλάδας. Υπήρξε συνεργάτης των εφημερίδων, Φίλαθλος, Αθλητική Ηχώ, Σπορ του Βορρά και ExtraSport FM 103. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά, P.L.US, 37.2, Face. Το 2010, ίδρυσε την ιστοσελίδα calciobambini.gr, με εξειδίκευση στο Παιδικό Ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες, acadimies.gr, football-academies.gr, sports-academies.gr, talentabout, youngtalents.gr, ourboys.gr. Υπήρξε πρωτεργάτης της ιστοσελίδας scouter.gr. Δημιούργησε για το τοπικό ποδόσφαιρο τις ιστοσελίδες, lamiampala.gr, calciolamia,gr και messazzero.gr. Τον ακούτε στον Μελωδία 88(Λαμία), συνεργάζεται με τους Libero FM 107.4(Θεσσαλονίκη) και Athletic Radio 104.2(Ηράκλειο Κρήτης). Από τις αρχές του 2017 γράφει στο speaker.gr.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App