Γ’ Εθνική: Κατέθεσε ένσταση ο Ρήγας Φεραίος κατά του Ολυμπιακού Βόλου


Ένσταση  κατέθεσε  ο Ρήγας Φεραίος στην ΕΠΟ, εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου, για αντικανονική συμμετοχή του Κλεβί Κόλα του Ολυμπιακού Βόλου, στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων (0-1) που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου, διεκδικώντας έτσι να κατακυρωθεί υπέρ του η νίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κυανόλευκοι κατέθεσαν ένσταση στην διοργανώτρια αρχή υποστηρίζοντας πως η συμμετοχή του Κλεβί Κόλα από πλευράς Ολυμπιακού στο παιχνίδι ήταν αντικανονική, λόγω του γεγονότος πως ο παίκτης δεν κατέθεσε στην ΕΠΟ, όπως όφειλε, την ταυτότητα προπονητή που διαθέτει. Κάτι που αν ισχύει, βάσει κανονισμού, δεν έχει δικαίωμα να αγωνίζεται.
Θυμίζουμε πως η αναμέτρηση που διεξήχθη για την 17η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής έληξε με σκορ 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ η ένσταση αναμένεται να εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα.
Να αναφέρουμε ότι περίπτωση που ο Ρήγας δικαιωθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, θα πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης «στα χαρτιά» (με σκορ 3-0), με τον Ολυμπιακό Βόλου να τιμωρείται παράλληλα με «-3» βαθμούς και πρόστιμο έως 2.000 ευρώ. Εξέλιξη που εφόσον έρθει, θα επιφέρει βαθμολογικές ανακατατάξεις.
Αναλυτικά, το Άρθρο 13 του Κανονισμού Προπονητών της ΕΠΟ αναφέρει:
Προπονητής –Ποδοσφαιριστής
1. Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να συνεχίζει να αγωνίζεται, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχει αποκτήσει δίπλωμα ή διπλώματα προπονητή ΕΠΟ/UEFA οιασδήποτε κατηγορίας.
2. Ένας ποδοσφαιριστής, όταν έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. ή UEFA ή έχει υποβάλλει αίτηση για έκδοση ταυτότητας προπονητή, παύει αυτόματα να έχει δικαίωμα να αγωνίζεται. Η συμμετοχή του θεωρείται ως αντικανονική συμμετοχή και επισύρει τις από τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. προβλεπόμενες ποινές για τον ίδιο και το σωματείο.
3. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή ΕΠΟ ή UEFA εν ισχύ, εφόσον επιθυμεί να αγωνίζεται, θα πρέπει να καταθέτει την ταυτότητα αυτή στην ΕΠΟ τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες προ της ενάρξεως της αγωνιστικής περιόδου της κατηγορίας στην οποία θέλει να αγωνιστεί και να υποβάλλει έγγραφη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι αυτή την αγωνιστική περίοδο επιθυμεί να αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής. Μετά από την ενέργεια αυτή δεν θα έχει δικαίωμα να εργαστεί ως προπονητής καθ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.
Αναλυτικά το Άρθρο 23, Παράγραφος 9 του ΚΑΠ:
Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρεις (-3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ εάν πρόκειται για ΠΑΕ και έως 2.000,00 Ευρώ εάν πρόκειται για σωματείο.
πηγή: athlitikovagoni
Ηλίας Ζαχάρης

Γεννήθηκε στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, ακούγοντας τα "ιερά τέρατα" να βρυχώνται στα χώματα για το Rally Acropolis. Μεγάλωσε με τον Βασίλη Γεωργίου και τις απίθανες περιγραφές του, όπου και τον μιμούνταν, πως να μη γίνει σπίκερ... Στην εφηβεία του στα '80s υπήρξε ραδιοπειρατής και το πρώτο του άρθρο το έγραψε στην αθλητική εφημερίδα "Πρωινά Νέα" του συγκροτήματος Παπαλέξη. Σπούδασε δημοσιογραφία και τη δεκαετία του '90, συνεργάστηκε με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαμίας(Πολύχρωμα FM), την εφημερίδα Φθιωτική Ενημέρωση, το Mtv Λαμίας και το Star Κεντρικής Ελλάδας. Υπήρξε συνεργάτης των εφημερίδων, Φίλαθλος, Αθλητική Ηχώ, Σπορ του Βορρά και ExtraSport FM 103. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά, P.L.US, 37.2, Face. Το 2010, ίδρυσε την ιστοσελίδα calciobambini.gr, με εξειδίκευση στο Παιδικό Ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες, acadimies.gr, football-academies.gr, sports-academies.gr, talentabout, youngtalents.gr, ourboys.gr. Υπήρξε πρωτεργάτης της ιστοσελίδας scouter.gr. Δημιούργησε για το τοπικό ποδόσφαιρο τις ιστοσελίδες, lamiampala.gr, calciolamia,gr και messazzero.gr. Τον ακούτε στον Μελωδία 88(Λαμία), συνεργάζεται με τους Libero FM 107.4(Θεσσαλονίκη) και Athletic Radio 104.2(Ηράκλειο Κρήτης). Από τις αρχές του 2017 γράφει στο speaker.gr.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App