Α’ Φθιώτιδας: 50άρησε η Αταλάντη


Γενέθλια σήμερα για τον ΑΠΟ Αταλάντη, καθώς συμπλήρωσε μισό αιώνα ζωής και παρουσίας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Φθιώτιδας.

Σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια ιδρύθηκε ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος «Η Αταλάντη» και έκτοτε με συνέπεια και συνέχεια παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στο τοπικό ποδόσφαιρο και δη στην Α’ Κατηγορία Φθιώτιδας, όσο και στη Δ’ Εθνική Κατηγορία που αγωνίστηκε αρκετές φορές στις δεκαετίες ’80, ’90 και 2000.

Μάλιστα ο ΑΠΟ Αταλάντη ήταν και είναι ένας από τους αιμοδότες συλλόγους προς τον ΠΑΣ Λαμία, αφού έχει παραχωρήσει πολλούς ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα του νομού.

Μνημειώδης είναι η αναμέτρηση ΑΠΟ Αταλάντη-Ατρόμητος Παλαμά για τον 8ο ομίλο της Δ’ Εθνικής την περίοδο 1993-94, όπου η Λοκρική ομάδα νίκησε την Θεσσαλική και έστεψε Πρωταθλήτρια ομάδα τον ΑΣ Λαμία, που πήρε την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

 

Ηλίας Ζαχάρης

Γεννήθηκε στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, ακούγοντας τα "ιερά τέρατα" να βρυχώνται στα χώματα για το Rally Acropolis. Μεγάλωσε με τον Βασίλη Γεωργίου και τις απίθανες περιγραφές του, όπου και τον μιμούνταν, πως να μη γίνει σπίκερ... Στην εφηβεία του στα '80s υπήρξε ραδιοπειρατής και το πρώτο του άρθρο το έγραψε στην αθλητική εφημερίδα "Πρωινά Νέα" του συγκροτήματος Παπαλέξη. Σπούδασε δημοσιογραφία και τη δεκαετία του '90, συνεργάστηκε με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαμίας(Πολύχρωμα FM), την εφημερίδα Φθιωτική Ενημέρωση, το Mtv Λαμίας και το Star Κεντρικής Ελλάδας. Υπήρξε συνεργάτης των εφημερίδων, Φίλαθλος, Αθλητική Ηχώ, Σπορ του Βορρά και ExtraSport FM 103. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά, P.L.US, 37.2, Face. Το 2010, ίδρυσε την ιστοσελίδα calciobambini.gr, με εξειδίκευση στο Παιδικό Ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες, acadimies.gr, football-academies.gr, sports-academies.gr, talentabout, youngtalents.gr, ourboys.gr. Υπήρξε πρωτεργάτης της ιστοσελίδας scouter.gr. Δημιούργησε για το τοπικό ποδόσφαιρο τις ιστοσελίδες, lamiampala.gr, calciolamia,gr και messazzero.gr. Τον ακούτε στον Μελωδία 88(Λαμία), συνεργάζεται με τους Libero FM 107.4(Θεσσαλονίκη) και Athletic Radio 104.2(Ηράκλειο Κρήτης). Από τις αρχές του 2017 γράφει στο speaker.gr.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App