«Ασημένιο» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μία διεμφυλική!


Μία 39χρονη διεμφυλική, η Λόρελ Χάμπαρντ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των +90κ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών, που διεξήχθη στις ΗΠΑ.

Ο έως και τα 34 του Γκάβιν, μπορεί να προχώρησε σε αλλαγή φύλου πριν από 5 χρόνια, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει το αγαπημένο του άθλημα την άρση βαρών, στο οποίο είχε διακριθεί σε εθνικό επίπεδο, ενόσω αγωνίζονταν στην κατηγορία των +105 κιλών ανδρών.

Παρότι η Λόρελ δεν έκανε καμία δήλωση και δεν παραχώρησε καμία συνέντευξη, ήταν το πρόσωπο που μονοπώλησε τον ενδιαφέρον στους αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν στην Καλιφόρνια, με την νίκη της να ξεσηκώνει και αντιδράσεις.

Ο προπονητής της μεγάλης νικήτριας του παγκοσμίου πρωταθλήματος, Σάρας Ελίζαμπεθ Ρομπλς, τόνισε ότι αυτό που συνέβη δεν είναι δίκαιο για τις υπόλοιπες αρσιβαρίστριες επισημαίνοντας πως, ναι μεν δε θέλει να πει κάτι αρνητικό για τη συμμετοχή της Χούμπαρντ, αλλά δεν είναι και δίκαιο το αποτέλεσμα.

Η Νεοζηλανδή, η οποία πέρασε από σειρά ιατρικών εξετάσεων ώστε να πάρει το πράσινο φως από την ΔΟΕ βρέθηκε ακόμη και στο στόχαστρο του προπονητή της νικήτριας Ρόμπλες, Τιμ Σουόρντς ο οποίος είπε: «Καμία αθλήτρια δεν είχε πρόβλημα με την παρουσία της, είχαν όμως οι προπονητές. Όταν η Σάρα νίκησε την Χάμπαρντ στο αρασέ, με συνεχάρησαν πολλοί προπονητές άλλων χωρών. Κανείς δεν ήθελε νικήτρια την Χάμπαρντ».

Ο προπονητής της Αιγύπτιας Σαιμά Καλάφ, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο τόνισε; «Δεν συμφωνούμε με το να αγωνίζεται κάποιος που ήταν για τόσα χρόνια άνδρας, έχει διαφορετικές ορμόνες και διαφορετικά συναισθήματα. δεν είναι δίκαιο και ζητήσαμε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών να μας πει πως γίνεται να αγωνίζεται με δεδομένα από τα επίπεδα τεστοστερόνης της μόλις ένα χρόνο πριν. Βεβαίως όλοι ήταν φιλικοί μαζί της στον αγώνα».

Τέλος, ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας της Αυστραλίας, ο οποίος είπε: «Είμαστε σε ένα σπορ το οποίο βασίζεται στη μυϊκή δύναμη. Δεν θεωρώ ότι αυτό που συμβαίνει πως είναι δίκαιο. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και πιστεύω ότι την ασπάζονται πολλοί άνθρωποι του χώρου».

Η Χάμπαρντ σήκωσε 124 κιλά στο αρασέ, 151 κιλά στο ζετέ και χάρισε στη Νέα Ζηλανδία το μοναδικό μετάλλιο στη διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε το 1891!

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App