Άποψη: Πολλά χρόνια πίσω από τον ήλιο


Παρά το γεγονός ότι ο ήλιος «δεσπόζει» στην χώρα μας, εντούτοις ορισμένοι επιμένουν να μένουν «πίσω» από αυτόν.

Στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι με το Γιβραλτάρ το αποτέλεσμα ήταν λίγο-πολύ γνωστό πριν την σέντρα του αγώνα. Ακόμα και ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος της Εθνικής μας ομάδας γνώριζε πως η ομάδα δεν γίνεται να μείνει εκτός συνέχειας. Περίπου 12.000 Έλληνες πήγαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των Διεθνών μας και να κερδίσουν ορισμένες στιγμές χαράς στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Πολλές ήταν οι οικογένειες που βρέθηκαν στο γήπεδο, καθώς η δυναμικότητα του αντιπάλου έκανε την βραδιά πιο «οικογενειακή».

Όλα αυτά μέχρι το 70′. Παρά το γεγονός ότι οι Διεθνείς μας έκαναν το καθήκον τους στο χορτάρι, κάποιοι «θερμοκέφαλοι» αποφάσισαν να παρουσιάσουν σκηνές ωμής βίας σε όσους παρευρίσκονταν στο γήπεδο καθώς και σε όλους όσους παρακολουθούσαν το παιχνίδι από το σπίτι, αδιαφορώντας για τα μικρά παιδιά που βρίσκονταν σε απόσταση «βολής».

Μια μικρή ομάδα οπαδών, ή καλύτερα μια ομάδα εν δυνάμει δολοφόνων πλησίασαν έναν θεατή που φορούσε φανέλα του Παναθηναϊκού και ξεκίνησαν να τον χτυπάνε βάναυσα. Το μένος τους ήταν τόσο μεγάλο που μας έκανε να ξεχάσουμε για λίγο ότι παρακολουθούμε την Εθνική ομάδα, πιστεύοντας ότι βρισκόμαστε σε κάποιο «Clasico» Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Η αλήθεια είναι ότι όταν παίζει η Εθνική δεν είναι ωραίο να πηγαίνεις στο γήπεδο με την φανέλα της ομάδας που υποστηρίζεις, πολλώ δε μάλλον όταν το παιχνίδι διεξάγεται στην φυσική έδρα του Ολυμπιακού. Ως ένα σημείο ήταν αναμενόμενο ορισμένοι να αντιδράσουν, όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται τέτοια αντίδραση.

Η αστυνομία δεν έχει δικαιολογίες. Κάμερες ασφαλείας υπάρχουν, όπως επίσης και τα στοιχεία του καθενός, καθώς για την είσοδο στο γήπεδο απαιτείται ΑΜΚΑ και ταυτότητα.  Οι υπεύθυνοι της χθεσινής παρωδίας και ντροπής πρέπει να «πληρώσουν» το τίμημα των πράξεων τους. Ο κόσμος έδειξε την κάθετη αντίθεση του για το συμβάν αποδοκιμάζοντας τους «δράστες» με τις αποδοκιμασίες να φτάνουν ξεκάθαρα στα αυτιά μας μέσω των τηλεοπτικών μας δεκτών.

Είναι ευθύνη όλων μας να καταδικάσουμε τέτοιου είδους επεισόδια, με το σενάριο αλλαγής έδρας για την Εθνική να μην είναι λύση. Τα ίδια θα συμβούν σε οποιοδήποτε γήπεδο της χώρας αν δεν αλλάξει ο τρόπος σκέψης που έχουμε σαν λαός. Πρέπει να κατανοηθεί από όλους ότι ο αθλητισμός είναι χαρά, υγεία και πολιτισμός. Ιδιαίτερα όταν αγωνίζεται η Εθνική μας ομάδα δεν θα πρέπει να έχουμε καν στο μυαλό μας τον σύλλογο που υποστηρίζουμε.

Οι ομάδες δεν είναι ούτε θρησκεία, ούτε πατρίδα, ούτε οικογένεια. Οι ομάδες έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να προάγουν το εκάστοτε άθλημα και να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στον αθλητισμό. Αν δεν κατανοηθεί αυτό από νωρίς, τότε η κατάσταση δεν θα αλλάξει ποτέ και θα είμαστε μόνιμα πολλά χρόνια πίσω από τον ήλιο.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App