Ανδρέας Ανυφαντής: «Πολλές οι ευθύνες μου, είμαι έτοιμος να τις αναλάβω»!


Έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει στη Δόξα Μοσχοχωρίου την παλιά της δόξα, δηλώνει στον Παύλο Σφέτσα και το speaker.gr, ο προπονητής της, Ανδρέας Ανυφαντής. Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε, αναφέρει πως ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και την προπονητική, ποιοι οι προσωπικοί του στόχοι και ποιοι αυτοί της ομάδας. Μιλά για τα κίνητρα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, τον ΠΑΣ Λαμία, το επίπεδο του φθιωτικού ποδοσφαίρου και εκφράζει την άποψή του για τις ομάδες που θα ξεχωρίσουν στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Φθιώτιδας.

– Καταρχήν συγχαρητήρια και πολλές επιτυχίες εύχομαι με την ομάδα του Μοσχοχωρίου, στην οποία θα είσαι φέτος προπονητής.
Σε ευχαριστώ πολύ. Καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους όσοι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με υγεία πάνω απ’ όλα.

– Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;
Όπως όλα τα παιδιά της γενιάς μου, δεν είχαμε και πολλές επιλογές στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ήταν αυτό που επικρατούσε.

– Πως προέκυψε η προπονητική αργότερα;
Το είχα αποφασίσει από μικρή ηλικία. Άλλωστε το πρώτο μου πτυχίο το κατέκτησα το 2009 ως ποδοσφαιριστής. Έπαιξα μερικά χρόνια κι αποφάσισα, μετά τη Λαμία, ότι θα είναι καλύτερο να ξεκινήσω ως βοηθός, για να πάρω το βάπτισμα του πυρός.

– Τι να περιμένουμε φέτος από τη Δόξα Μοσχοχωρίου; Ποιες οι βλέψεις της ομάδας;
Η Δόξα είναι ένα σωματείο που με καλύπτει και μου ταιριάζει απόλυτα. Διψάει για ποδόσφαιρο. Έχει να φανεί στη μεγάλη κατηγορία 22 χρόνια. Πολλές οι ευθύνες μου σαν προπονητής, αλλά είμαι έτοιμος να τις αναλάβω με πολλή δουλειά και όρεξη από τα παιδιά. Οι βλέψεις μας είναι η γρήγορη παραμονή και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία. Μην ξεχνάμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε σωματεία με τους ίδιους ακριβώς στόχους. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

– Ποιοι οι προσωπικοί σου μεσοπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι;
Μεσοπρόθεσμα να εκπληρώσω τους στόχους της Δόξας. Μακροπρόθεσμα θέλω να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου με σχολές και σεμινάρια στο εξωτερικό.

– Δίνονται κίνητρα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο ή νέους ανθρώπους αργότερα με την προπονητική;
Βεβαίως. Πλέον όλες οι πόλεις ή σωματεία απαρτίζονται από ακαδημίες, στις οποίες τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το ποδόσφαιρο και το γνωρίζουν σωστά από μικρή ηλικία. Τώρα για τους προπονητές υπάρχουν τα Τ.Ε.Φ.Α. και οι σχολές της UEFA, στις οποίες φοιτάς και κατακτάς το πτυχίο του προπονητή.

– Ποια είναι η άποψή σου για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα για τη διοργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων στη Φθιώτιδα;
Θεωρώ ότι έχουμε από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Καλοί ποδοσφαιριστές, καλοί προπονητές, καλοί διαιτητές. Όλοι τους προάγουν το ποδόσφαιρο στο νομό μας. Η ΕΠΣΦ δίνει κάθε χρόνο, παρά τα προβλήματα της εποχής, μαζί με τους παράγοντες των σωματείων, πραγματικό αγώνα για τη σωστή διεξαγωγή και είναι κάτι που πρέπει να αναγνωρίσω και να συγχαρώ.

– Ποιες ομάδες θα ξεχωρίσουν φέτος στην Α’ τοπική κατηγορία;
Είναι τα τέσσερα βαρόμετρα, Καλαπόδι, Στυλίδα, Αταλάντη και Μαλεσίνα, τα οποία στοχεύουν στο πρωτάθλημα, βάση των μεταγραφών που έχουν κάνει.

– Έχεις τιμήσει τον ΠΑΣ Λαμία ως παίκτης και ως βοηθός προπονητή σε δύσκολα γι’ αυτόν χρόνια. Πως νοιώθεις που τον βλέπεις στα «μεγάλα σαλόνια»;
Περήφανος όπως όλοι οι Φθιώτες. Μακάρι η Λαμία να εδραιωθεί στη Super League και να την καμαρώνουμε εκεί για πολλά ακόμη χρόνια.

– Τι έφταιγε τόσο καιρό κι η ομάδα δεν έκανε το βήμα παραπάνω;
Δεν μπορώ να ξέρω και δεν κοιτάω πίσω. Ξέρω πως η ομάδα μας είναι στην Α’ Εθνική και θέλω να το ζήσω, όπως όλοι, για πολλά χρόνια.

– Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να περάσεις στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο;
Υγεία, πολλή δουλειά, τύχη και ο στόχος θα επιτευχθεί.

Ο προπονητής της Δόξας Μοσχοχωρίου, Ανδρέας Ανυφαντής, με τον συντάκτη του speaker.gr, Παύλο Σφέτσα.

Ο Ανδρέας Ανυφαντής ως παίκτης φόρεσε τις φανέλες των Λαμία, Μαγνησιακού, Ηλίου, Αγίων Αναργύρων, Νίκης Μακρακώμης, Πολυδρόσου, Επταλόφου, Όμβρου Ομβριακής, Αστέρα Ιτέας και Εθνικού Κομποτάδων. Έχει αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις Μικτές Φθιώτιδας.

Διατέλεσε βοηθός προπονητή στη Λαμία, ενώ κοουτσάρισε Αίαντα Λαμίας και Νέο Κρίκελλο. Φέτος θα κάθεται στον πάγκο της Δόξας Μοσχοχωρίου.

Είναι κάτοχος διπλώματος Uefa Β από το 2009 και Uefa Α από το 2015.

Πρωταθλητής με Μαγνησιακό και Αγίους Αναργύρους, κυπελλούχος με Νίκη Μακρακώμης, Βαλκανικό Πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας και νταμπλ ως βοηθός προπονητή στη Λαμία.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App