Αγωγή μαμούθ της Football στη Super League


Αγωγή-μαμούθ σε βάρος της «μεγάλης» λίγκας κατέθεσε η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, για υποχρεώσεις της πρώην ΕΠΑΕ που δεν αποπληρώθηκαν ποτέ ενώ το προέβλεπε και ο νόμος.

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις των δύο επαγγελματικών λιγκών αφού οι προσπάθειες συνεννόησης για εξεύρεση συναινετικής λύσης εδώ και πολύ καιρό, δεν είχαν αντίκρισμα.

Ειδικότερα, η Football League κατέθεσε αγωγή-μαμούθ ύψους 16.825.000 ευρώ σε βάρος της Super League για οικονομικές ενισχύσεις που δεν δόθηκαν από την «μεγάλη» λίγκα στην «μικρή» εδώ και χρόνια.

Οι εν λόγω οικονομικές ενισχύσεις είναι θεσμοθετημένες με νόμο από το 2006, όταν διαλύθηκε η ΕΠΑΕ και δημιουργήθηκαν οι δύο ξεχωριστές λίγκες. Τότε, η Football League είχε επωμιστεί όλα τα οικονομικά βάρη και τις οφειλές της ΕΠΑΕ και η Super League ήταν υποχρεωμένη να δίνει από το 2006 και κάθε χρόνο ένα ποσό ώστε να εξοφλούνται τα χρέη της παλιάς διοργανώτριας.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η δεύτερη τη τάξει κατηγορία, χρήματα έχουν δοθεί μόλις τρεις φορές, με αποτέλεσμα η Football League να πληρώνει ακόμη από μόνη της πρόστιμα από την εφορία, ενώ απειλείται και με κατάσχεση από δάνειο που είχε πάρει και δεν εξυπηρετείται.

Έτσι, η Football League αξιώνει πλέον 16,8 εκατ. ευρώ από την Super League που αντιστοιχεί σε περίπου 2,2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Αναμένεται πλέον η απάντηση της «μεγάλης» κατηγορίας, που είτε θα οδηγηθεί στα δικαστήρια είτε σε κάποια εξωδικαστική συμφωνία.

 

πηγή: sdna

Ηλίας Ζαχάρης

Γεννήθηκε στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας, ακούγοντας τα "ιερά τέρατα" να βρυχώνται στα χώματα για το Rally Acropolis. Μεγάλωσε με τον Βασίλη Γεωργίου και τις απίθανες περιγραφές του, όπου και τον μιμούνταν, πως να μη γίνει σπίκερ... Στην εφηβεία του στα '80s υπήρξε ραδιοπειρατής και το πρώτο του άρθρο το έγραψε στην αθλητική εφημερίδα "Πρωινά Νέα" του συγκροτήματος Παπαλέξη. Σπούδασε δημοσιογραφία και τη δεκαετία του '90, συνεργάστηκε με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λαμίας(Πολύχρωμα FM), την εφημερίδα Φθιωτική Ενημέρωση, το Mtv Λαμίας και το Star Κεντρικής Ελλάδας. Υπήρξε συνεργάτης των εφημερίδων, Φίλαθλος, Αθλητική Ηχώ, Σπορ του Βορρά και ExtraSport FM 103. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά, P.L.US, 37.2, Face. Το 2010, ίδρυσε την ιστοσελίδα calciobambini.gr, με εξειδίκευση στο Παιδικό Ποδόσφαιρο και συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες, acadimies.gr, football-academies.gr, sports-academies.gr, talentabout, youngtalents.gr, ourboys.gr. Υπήρξε πρωτεργάτης της ιστοσελίδας scouter.gr. Δημιούργησε για το τοπικό ποδόσφαιρο τις ιστοσελίδες, lamiampala.gr, calciolamia,gr και messazzero.gr. Τον ακούτε στον Μελωδία 88(Λαμία), συνεργάζεται με τους Libero FM 107.4(Θεσσαλονίκη) και Athletic Radio 104.2(Ηράκλειο Κρήτης). Από τις αρχές του 2017 γράφει στο speaker.gr.

Your email address will not be published.

Powered by Live Score & Live Score App