Το δύσκολο πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών άφησε πίσω τον Πανιώνιο, που μέχρι τα τέλη Νοέμβρη έβλεπε σοβαρά την πρώτη πεντάδα.

Από την είσοδο του Δεκέμβρη ο Πανιώνιος έχει μόλις μια νίκη και πέντε βαθμούς σε οκτώ αγώνες. Η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης έδωσε βαθμολογική ανάσα, αλλά αυτή που μπορεί να ανεβάσει την ψυχολογία της ομάδας της Νέας Σμύρνης είναι η νίκη με ανατροπή επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο.

Η νίκη επί του Απόλλωνα είναι ένα αναμενόμενο για τον Πανιώνιο και κάθε άλλο αποτέλεσμα θα θεωρηθεί αποτυχία.

Ο Απόλλων πλέον απέχει 11 βαθμούς από τις θέσεις παραμονής και πλέον με το ζόρι δίνουν ελπίδες ακόμα και τα μαθηματικά. Ακόμα και αν πάρει μια νίκη στη Νέα Σμύρνη, παίζει μετά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό στη σειρά!

Βέβαια οι παίκτες του Απόλλωνα στο γήπεδο θα συνεχίσουν να παράγουν προσπάθεια και μην ξεχνάμε ότι σε Γιάννινα και Λαμία έχασαν στο γκολ και δύσκολα.

Από τότε που πήρε το μοναδικό βαθμό του εκτός έδρας, 0-0 στο Ηράκλειο, ο Απόλλων έχει χάσει και τα πέντε παιχνίδια του.

Στα χρόνια της Super League Σουρωτή ο Πανιώνιος κυριαρχεί με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο Απόλλων νίκησε για τελευταία φορά όταν αποχαιρετούσε την Α' Εθνική, 2-1 στην έδρα του στις 12 Απριλίου 2000.

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος έχει τέσσερις νίκες στη σειρά, βάζοντας 11 γκολ. Αμέσως πριν ο Απόλλων είχε νικήσει με 3-1 στις 28 Σεπτεμβρίου 1997 (60' σουτ Κατσαμπής - 36' σουτ Καραγκούνης, 68' σουτ Μπουσάι, 87' σουτ Καραγκούνης). Και τότε ο Απόλλων είχε τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο, ενώ ο σημερινός προπονητής του Πανιωνίου, Απόστολος Μάντζιος, έπαιζε στο ματς.

Στον πρώτο γύρο ο Πανιώνιος επικράτησε με 2-0 στη Ριζούπολη με δύο γκολ του Φιορίν Ντουρμισάι. Ήταν η τρίτη ήττα του Αλμπέρτο Μοντεαγούδο στον πάγκο του Απόλλωνα, που έφερε και την απόλυσή  του και τη αντικατάστασή του από τον Γιάννη Ματζουράκη.

Η ιστορία

Νίκες Πανιωνίου: 31

Ισοπαλίες: 17

Νίκες Απόλλωνα: 27

Με γηπεδούχο τον Πανιώνιο

Νίκες Πανιωνίου: 21

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Απόλλωνα: 10

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018, 16.00

Απόλλων - Πανιώνιος 0-2

(37' σουτ Ντουρμισάι, 50' κεφαλιά Ντουρμισάι)