Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής βρίσκει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" δύο ισχυρές και ιστορικές ομάδες, τη δεύτερη και την τρίτη της βαθμολογίας, να συγκρούονται και να υπόσχονται θέαμα και ποιότητα. Και βέβαια αυτό που ψάχνουν είναι η πρώτη νίκη τους σε ντέρμπι στη σεζόν.

Δεν τα κατάφεραν σε δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, ήλθαν ισόπαλες μεταξύ τους, αλλά και ισόπαλες με τον Παναθηναϊκό!

Ο Ολυμπιακός ακόμα κάνει τον απολογισμό του τελευταίου οκταήμερου, που άφησε πολλές απορίες. Μια ομάδα που μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου έχει δεχτεί περισσότερο από ένα γκολ μόλις σε ένα - αυτό με τη Μίλαν - από τα 34 παιχνίδια της σεζόν, άλλαξε τη συμπεριφορά της μέσα σε οκτώ μέρες.

Δέχεται τρία στη Λαμία για το Κύπελλο, δέχεται τρία στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και δύο την Πέμπτη από τη Ντιναμό Κιέβου για το Γιουρόπα Λιγκ!

Αντίθετα η επίθεση παραμένει ισχυρή, αφού ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει και στα εννέα τελευταία παιχνίδια του, σε οκτώ μάλιστα από αυτά πέτυχε δύο τουλάχιστον γκολ.

Η ΑΕΚ συνεχίζει τα καλά αποτελέσματα, έστω και αν έχει περιορίσει τα γκολ της. Έχει επτά νίκες και δύο ισοπαλίες μετά τις αποτυχίες του Νοέμβρη, τις ισοπαλίες με ΑΕΛ και ΠΑΟΚ.

Σε αυτά τα εννέα παιχνίδια έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ, αυτό από τον ΠΑΟΚ. Στα τρία τελευταία πετυχαίνει πάντως ένα γκολ σε κάθε περίπτωση.

Και στις πέντε προηγούμενες σεζόν οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες στο Κύπελλο. Έτσι από το 2015 έχουν παίξει μεταξύ τους τον ίδιο αριθμό αγώνων για Κύπελλο και πρωτάθλημα, από επτά! Η ΑΕΚ μετράει δύο προκρίσεις πέρσι και πρόπερσι και νίκη στον τελικό του 2016.

Η ΑΕΚ είναι αήττητη στα πέντε τελευταία επίσημα μεταξύ τους. Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου του 2017 δεν είχε αντίκρισμα μάλιστα αφού αποκλείστηκε.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να νικήσει σε κανένα από τα τέσσερα τελευταία για το πρωτάθλημα, κάτι που έχει να συμβεί από το 1997. Η ΑΕΚ έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία σε αυτά.

Δεν έχει χάσει στα τρία τελευταία επίσημα στο Φάληρο, με δύο νίκες και μια ισοπαλία. Για το πρωτάθλημα νίκησε το Φεβρουάριο του 2018, 2-1 με ανατροπή (81’ σουτ Ανσαριφάρντ – 87’ σουτ Τσιγκρίνσκι, 88’ σουτ Γιακουμάκης), αφού είχε χάσει και τα έξι προηγούμενα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Μάλιστα σε αυτά τα οκτώ ο Ολυμπιακός πέτυχε 20 γκολ και η ΑΕΚ ένα, αφού ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν σκορ 6-0, 4-0 και δύο φορές 3-0!

Η ιστορία

Νίκες Ολυμπιακού: 48

Ισοπαλίες: 32

Νίκες ΑΕΚ: 37

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

Νίκες Ολυμπιακού: 32

Ισοπαλίες: 11

Νίκες ΑΕΚ: 15

Στον πρώτο γύρο

Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018, 20.30

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1

(89' κεφαλιά Μπακασέτας - 58' σουτ Φορτούνης)