Είναι δύο από τις πιο πετυχημένες ομάδες των τελευταίων ετών. Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος έχουν μαζί οκτώ παρουσίες στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας τα τελευταία έξι χρόνια. Και τα τελευταία οκτώ χρόνια τρεις παρουσίες σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Σήμερα όμως μόνο ο Ατρόμητος παραμένει σταθερός στην πορεία αυτή, καθώς είναι τέταρτος στη βαθμολογία με ένα μαξιλαράκι ασφαλείας οκτώ βαθμών για την παρουσία του στην πεντάδα.

Το μαξιλαράκι έχει δημιουργήσει ένα σερί τριών νικών μέσα στο Φεβρουάριο μετά από ένα κακό Ιανουάριο χωρίς τρίποντο. Ο Ατρόμητος έχει νικήσει σε Λάρισα και Γιάννινα και με μια τρίτη στη σειρά εκτός έδρας επιτυχία, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του στην κατηγορία. Το 2012 για πρώτη φορά έκανε τρεις σερί νίκες εκτός, με Γιάννινα, Πανιώνιο και Δόξα Δράμας.

Αντίθετα ο Αστέρας Τρίπολης ταλαιπωρείται στα χαμηλά της βαθμολογίας. Με μια νίκη, αυτή επί του Απόλλωνα, και έξι ήττες από τότε που άλλαξε ο χρόνος, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν μπορεί να ανασάνει βαθμολογικά. Μάλιστα και στις έξι ήττες του απέτυχε να σκοράρει. Τώρα έχει δύο διαδοχικά παιχνίδια με Ατρόμητο και Παναιτωλικό στην έδρα του, ιδιαίτερα κρίσιμα για τη συνέχεια.

Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια μεταξύ τους, ο Ατρόμητος μετράει μόνο νίκες! Έξι για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο, στην φάση των «16» πέρσι. Και οι οκτώ είναι στο ένα γκολ, οι έξι από αυτές με 1-0! Και τα δέκα τελευταία επίσημα είχαν νικητή με ένα γκολ, τα οκτώ με 1-0!

Στην Τρίπολη ο Ατρόμητος έχει νικήσει τα τρία τελευταία με 1-0, δύο για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο, αφού ο Αστέρας είχε κερδίσει τα τέσσερα προηγούμενα με 1-0! Και στα επτά τελευταία της Τρίπολης δηλαδή το 1-0 είναι το μόνιμο σκορ!

Τελευταία φορά που ήλθαν ισόπαλοι στην Τρίπολη ήταν τον Οκτώβριο του 2013, 2-2, με τον Γιώργο Παράσχο προπονητή στον Ατρόμητο.

Η ιστορία
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 10
Ισοπαλίες: 7
Νίκες Ατρομήτου: 10

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 7
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Ατρομήτου: 3

Στον πρώτο γύρο
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 19.00
Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 3-2
(42’ πέναλτι Κουλούρης, 61’ αυτογκόλ Μουνάφο, 88’ κεφαλιά Κουλούρης – 57’ σουτ Βαλιέντε, 64’ κεφαλιά Μανιάς)