Η βαριά ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό σταμάτησε ένα αήττητο εννέα αγώνων για την πρωταθλήτρια, που πλέον έμεινε οκτώ βαθμούς πίσω από την δεύτερη θέση. Οι ελπίδες της μειώθηκαν, ωστόσο και θέλει να τις εξαντλήσει, αλλά και να υπερασπιστεί την τρίτη θέση.

Στο «Σπύρος Λούης» υποδέχεται τον Απόλλωνα θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες. Θεωρητικά εύκολο παιχνίδι, αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΑΕΚ στα τρία τελευταία στην έδρα της πέτυχε μόλις από ένα γκολ, 1-0 τον Λεβαδειακό, 1-1 με ΠΑΟΚ και 1-0 τον ΟΦΗ, θα πρέπει να βρει τρόπους να το κάνει ευκολότερο.

Ο Απόλλων μπορεί να συνετρίβη από τον ΠΑΟΚ με 5-1, όμως ακόμα πανηγυρίζει το «διπλό» στη Νέα Σμύρνη, μόλις δεύτερη νίκη στη σεζόν και πρώτη εκτός έδρας. Δεν είναι βέβαια εύκολο να κάνει το ίδιο με την ΑΕΚ, αλλά ελπίζει ότι θα βρει συνθήκες για να διεκδικήσει κάτι από την γειτόνισσα του, που όσο υπήρχε το «Νίκος Γκούμας», απείχαν λίγα λεπτά με τα πόδια.

Τον Δεκέμβρη του 2017, στην τελευταία επίσκεψη του Απόλλωνα στην ΑΕΚ η μεγάλη έκπληξη έγινε. Μετά από 52 χρόνια ο Απόλλων κράτησε το 0-0 και φρέναρε την ΑΕΚ, δεν της κόστισε όμως τελικά στο πρωτάθλημα αυτή η απώλεια.

Αυτή η επιτυχία ήλθε μετά από εννέα σερί νίκες της ΑΕΚ στην έδρα της για όλες τις διοργανώσεις, οι πέντε για την Α’ Εθνική. Είχε προηγηθεί η τελευταία νίκη του Απόλλωνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον Μάιο του 1995, στην πορεία εξόδου στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ έχει κάνει φέτος 13 νίκες στο πρωτάθλημα. Σε καμία δεν έχει δεχτεί γκολ! Το ίδιο συνέβη και στις τελευταίες οκτώ νίκες της περασμένης σεζόν. Και στις 21 τελευταίες νίκες της δηλαδή ικανή συνθήκη για να νικήσει είναι να μην δεχτεί γκολ! Τελευταία φορά που νίκησε δεχόμενη γκολ ήταν στις 4 Φεβρουαρίου 2018 στο Καραϊσκάκη.

Είναι το δεύτερο «διπλό» στην ιστορία, μετά από αυτό του 1962.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι πλέον ο τέταρτος προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ σε αριθμό αγώνων της στην κατηγορία. Μόνο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (382), ο Μπράνκο Στάνκοβιτς (153) και ο Φράντιτσεκ Φάντρονκ (100) έχουν περισσότερα από τα 87 πλέον παιχνίδια του Ισπανού που γίνονται 88. Στο ματς του Καραϊσκάκη ξεπέρασε τον Τρύφωνα Τζανετή και τον Φερνάντο Σάντος, που έχουν από 86.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 53
Ισοπαλίες: 17
Νίκες Απόλλωνα: 7

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 29
Ισοπαλίες: 7
Νίκες Απόλλωνα: 2

Στον πρώτο γύρο
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018, 19.00
Απόλλων – ΑΕΚ 0-2
(37’ σουτ Μάνταλος, 85’ σουτ Λιβάγια)