Με μία αγωνιστική τιμωρία την οποία θα εκτίσει στον αποψινό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ατρόμητο, τιμωρήθηκε ο Πέτρος Μάνταλος, από τον αθλητικό δικαστή, για τον πανηγυρισμό του στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής μέσος, απολογήθηκε μέσω δικηγόρου, το μεσημέρι της Πέμπτης (7/2), τιμωρήθηκε επίσης, με πρόστιμο 80 ευρώ για το ίδιο άρθρο με το οποίο είχαν τιμωρηθεί στον α’ γύρο Πασχαλάκης και Φορτούνης.

Δικηγόρος ΑΕΚ: «Δεν υπήρξε απρέπεια…» Στην απολογία του Πέτρου Μάνταλου, στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, η δικηγόρος της ΑΕΚ, Ελευθερία Ρίζου, έκανε λόγο για πανηγυρισμό που δεν συνιστά απρέπεια, αλλά δεν έπεισε τελικά, τον αθλητικό δικαστή.

Στον διεθνή μέσο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη για «ανάρμοστη διαγωγή» προς τον πάγκο του ΠΑΟΚ κατά τους πανηγυρισμούς της ισοφάρισης, κατηγορία με την οποία διαφώνησε ο αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου.

«Είδα το βίντεο, δεν πάει προς τον πάγκο του ΠΑΟΚ, πάει προς τον Βιερίνια αλλά αλλάζει τον τρόπο και την ένταση του πανηγυρισμού μόλις περνάει από μπροστά του, μάλλον αυτό είδε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και άσκησε τη δίωνξη. Αν δεις το βίντεο μια φορά δεν το καταλαβαίνεις. Κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά όχι εξύβριση. Ο Μαουρίτσιο δεν απευθύνεται προς κανέναν. Του Μάνταλου έγινε μπροστά στα μάτια του Βιερίνια» είπε ο κ. Μάρκου απαντώντας στον ισχυρισμό της νομικού της ΑΕΚ, η οποία είχε υποστηρίξει ότι ο Μάνταλος πανηγύρισε με μικρότερη ένταση από τον τρόπο που πανηγύρισε ο Μαουρίτσιο το πρώτο γκολ.

Διευκρίνισε όμως (η δικηγόρος της «Ένωσης») ότι… «δεν κατηγορούμε τον παίκτη του ΠΑΟΚ, αυτός είναι ο συνήθης πανηγυρισμός. Δεν λέμε κάτι για τον παίκτη του ΠΑΟΚ, ορθά δεν κλήθηκε αλλά είναι άδικο να τιμωρηθεί ο Μάνταλος που τρέχει και κουνάει τα χέρι του. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας λέει ότι γύρισε προς τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Κοιτάξτε όμως, πόσα μέτρα είναι ο Μάνταλος από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Δεν υπήρξε απρέπεια, πανηγύρισε ένα γκολ με τον ίδιο τρόπο που το έκανε ο Μαουρίτσιο, και μάλιστα με μικρότερη ένταση. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Μάνταλος έκανε κάτι απρεπές. Έτσι είναι ο πανηγυρισμός στα γήπεδα».

«Δεν είναι έτσι, δεν είθισται να πηγαίνει ένας παίκτης μπροστά στον άλλο και να κάνει τέτοια συμπεριφορά. Μπορεί ο άλλος παίκτης πάνω στα νεύρα του να παρεξηγηθεί και να κάνει κάτι» ήταν το σχόλιο του αθλητικού δικαστή.

Επίσης, από την πλευρά της ΑΕΚ ειπώθηκε, ότι ο πανηγυρισμός έγινε μπροστά στον Δανό ρέφερι και τον βοηθό του συνεπώς δεν διέλαθε της προσοχής του για να παρέμβει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας με βάση το βίντεο και να ασκήσει δίωξη. «Έχουμε μια αποτύπωση από το βίντεο του αγώνα, βλέπετε τη θέση του διαιτητή και του επόπτη πόσο κοντά ήταν. Ήταν μπροστά στη φάση αποκλείεται να διέλαθε της προσοχής τους» είπε η κα. Ρίζου.

- «Δεν ξέρω που κοιτάει, δεν μπορώ να δω…» σχολίασε ο αθλητικός δικαστής.

- «Είναι μπροστά κύριε πρόεδρε» απάντησε η δικηγόρος της ΑΕΚ που παρουσίασε και φωτογραφία του Μάνταλου αγκαλιά με τον Βιερίνια, στο τέλος του αγώνα αλλά και από τον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. «Κοιτάξτε ποια είναι η σχέση τους. Είναι αγκαλιά. Γιατί να δυναμιτίσουμε αυτή τη σχέση. Στο τέλος φωτογραφίζονται μαζί. Θα έβγαζε φωτογραφία ο Βιερίνια με τον Μάνταλο μετά το τέλος του αγώνα, αν η συμπεριφορά του νωρίτερα, ήταν απρεπής; Είναι η πρώτη φορά που έρχεται εδώ στην Επιτροπή, και ποτέ δεν θα ξαναέρθει. Τιμάει την Εθνική και την ΑΕΚ και ούτε έχει προκαλέσει. Είναι διεθνής και έχει όλα αυτά τα χρόνια μόνο μια κόκκινη. Έχει άψογο ήθος και συμπεριφορά, κοσμεί τον χώρο και δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Αν υπερέβαλε λίγο πάνω στη χαρά του, δεν ενόχλησε κανέναν, ούτε τον Βιερίνια. Δεν έκανε κάποια παράβαση και ζητώ την απαλλαγή του».

Πηγή: Sdna.gr
Φωτό: Reporter Images