Στο πάλαι ποτέ ντέρμπι, ο ουραγός Απόλλωνας, επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, φτάνοντας στη δεύτερη μόλις νίκη του στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν στο γήπεδο με πολύ καλή ψυχολογία έπειτα από τη νίκη που σημείωσαν μεσοβδόμαδα στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και με στόχο να πραγματοποιήσουν ένα ακόμα βήμα για την άνετη και χωρίς καρδιοχτύπια εξασφάλιση της παραμονής και να βλέπουν την πεντάδα στην άκρη του κοντινού ορίζοντα.

Στην αντίπερα όχθη ο Απόλλων κατέβηκε στη Νέα Σμύρνη έχοντας συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού όντας στον πάτο της βαθμολογίας και χωρίς (ρεαλιστικές) ελπίδες σωτηρίας. Με μεγαλύτερο κέφι και ενέργεια μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στο παιχνίδι έχοντας δύο τελικές (12΄- 13΄) και μια διπλή χαμένη ευκαιρία με πρωταγωνιστές τους Βάρκα και Ντ΄Ούρσο στο 18΄.

Μετά το εικοσάλεπτο ο Πανιώνιος άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να ανεβάζει ταχύτητα με κινητήριο μοχλό τον Σπιριντόνοβιτς που βρέθηκε φάτσα με το γκολ στο 22΄αλλά ο Βαφέας του πήρε την…μπουκιά μέσα από το στόμα.

Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα τους Τσιλούλη – Μανθάτη, αντί των απογοητευτικών Καμαρά και Σίντι Αλί. Ο Πανιώνιος μπήκε φουριόζος ωστόσο μετά το 55΄έπεσε η ορμή του, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν με άνεση ανέπαφη την εστία τους και διατηρώντας το ρυθμό εκεί που οι ίδιοι ήθελαν.

Μάλιστα η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του β΄ημιχρόνου ανήκε στον Απόλλωνα (στο 69΄) με πρωταγωνιστή τον νεαρό Ρώσση που έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής. Το «καμπανάκι» του Ρώσση δεν…ξύπνησε τους παίκτες του Μάντζιου και τέσσερα λεπτά αργότερα (73΄) το πλήρωσαν με τον Βαφέα να πιάνει στον ύπνο την άμυνα του Πανιωνίου και να δίνει το προβάδισμα στον Απόλλωνα «παγώνοντας» τη Νέα Σμύρνη.

Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Απόλλωνα και έτσι «κλείδωσε» η πανάξια νίκη των φιλοξενούμενων. Ο Πανιώνιος απέτυχε να πάρει το πολύτιμο «τρίποντο» σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι κόντρα στον ουραγό του πρωταθλήματος κι έδειξε πως το μυαλό των παικτών του έμεινε στην μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Ο Απόλλων έκανε το κορυφαίο εκτός έδρας παιχνίδι του στη φετινή Super League και πήρε πανάξια τους τρεις βαθμούς μέσα στη Νέα Σμύρνη, που ωστόσο τον κρατούν στον πυθμένα της βαθμολογίας και μόνο με μαθηματικές ελπίδες παραμονής. Με τέτοιες εμφανίσεις νωρίτερα θα μπορούσε να είχε καλύτερα τύχη στο «Surviror» του πρωταθλήματος.

Πηγή: Sdna.gr
Φωτό: Reporter Images