Με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα πέντε τελευταία παιχνίδια της για τη Super League Σουρωτή, η ΑΕΚ πέρασε τρίτη στη βαθμολογία και ελπίζει να μείνει φορμαρισμένη μέχρι τον Φλεβάρη, όταν και παίζει τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Η πρωταθλήτρια έχει βάλει 12 γκολ στα τρία τελευταία επίσημα παιχνίδια της και επτά στα δύο τελευταία για το πρωτάθλημα. Στα έξι προηγούμενα πρωταθλήματος είχε βάλει πόλις πέντε.

Η ΑΕΚ έχει βάλει ένα γκολ λιγότερο από τον ΠΑΟΚ και έχει δεχτεί ένα περισσότερο, διεκδικώντας τον τίτλο της καλύτερης επίθεσης και της καλύτερης άμυνας.

Ο Πανιώνιος έχει χάσει μόνο από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη τον Σεπτέμβρη. Από τότε έχει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες γηπεδούχος. Μπορεί να έχει να νικήσει από το Νοέμβρη, τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες από τότε, αλλά βαθμολογικά ακόμα δεν ανησυχεί κοιτάζοντας πίσω του.

Η ΑΕΚ έχει τις περισσότερες νίκες της επί του Πανιωνίου στην Α' Εθνική/Super League, 72 συνολικά. Έχει νικήσει στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους, αφού δεν είχε καταφέρει να πάρει τρίποντο στα τέσσερα προηγούμενα.

Ο Πανιώνιος έχει μια νίκη στα επτά τελευταία, και αυτή εκτός έδρας, και δύο στα τελευταία 12. Στη Νέα Σμύρνη η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα δύο τελευταία και δεν έχει χάσει τρία. Ο Πανιώνιος νίκησε για τελευταία φορά τον Μάιο του 2016 στη φάση των πλέι οφ. Στην κανονική διάρκεια η τελευταία του νίκη είναι τον Σεπτέμβρη του 2012.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Πανιώνιος στα τελευταία 18 μεταξύ τους δεν έχει πετύχει περισσότερα από ένα γκολ! Έχει συνολικά εννέα γκολ, που του έχουν δώσει μάλιστα και τρεις νίκες με 1-0! Τελευταία φορά που σκόραρε περισσότερα από ένα γκολ ήταν στις 6 Δεκεμβρίου 2009, 3-1 στη Νέα Σμύρνη (Μανιάτης, Σίτο Ριέρα και Μπάλαμπαν οι σκόρερ).

Η πρώτη συνάντησή τους στη Νέα Σμύρνη στην ιστορία της Α' Εθνικής έχει μείνει στην ιστορία. Στις 24 Ιουλίου 1960, τελευταία αγωνιστική, η ΑΕΚ ακόμα και με ισοπαλία θα ήταν πρωταθλήτρια. Ωστόσο γνώρισε την ήττα με 3-2 (2' σουτ Σαραβάκος, 43' σουτ Μπραουδάκης, 88' κεφαλιά Καρράς - 87' σουτ Νεστορίδης, 90' αυτογκόλ Καζαντζίδης) και ο τίτλος κρίθηκε και χάθηκε σε μπαράζ με τον Παναθηναϊκό. 

Η ιστορία

Νίκες Πανιωνίου: 20

Ισοπαλίες: 25

Νίκες ΑΕΚ: 72


Με γηπεδούχο τον Πανιώνιο

Νίκες Πανιωνίου: 15

Ισοπαλίες: 16

Νίκες ΑΕΚ: 27


Στον πρώτο γύρο

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018, 20.30

ΑΕΚ - Πανιώνιος 4-0

(44' σουτ Πόνσε, 58' σουτ Μπακασέτας, 84' σουτ Κλωναρίδης, 90' σουτ Κλωναρίδης)